Skoči na glavno vsebino

V ponedeljek, 10. 6. 2024, smo se z učenci, ki obiskujejo interesno dejavnost DRUŠTVO MLADI GASILEC (nekateri so tudi učenci obveznega izbirnega predmeta Varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami), odpravili na strokovno ekskurzijo. Odpeljali smo se v Novo mesto, kjer smo si ogledali Gasilsko-reševalni center Novo mesto in Regijski center za obveščanje Novo mesto. Spoznali smo opremo gasilca, ki ga ščiti pred požari, ter si ogledali opremo v gasilskem vozilu za tehnično reševanje. Slišali smo tudi sireno in videli gasilce, ki se spuščajo po drogu, da pridejo čim hitreje do svojih zaščitnih oblačil. Ob alarmu izvozijo iz garaže v manj kot eni minuti. V regijskem centru za obveščanje nam je vodja predstavil delovanje in pomen centra za obveščanje. Osvežili smo pomen številke 112 in veliko podrobnosti v povezavi z njo. Po ogledih smo se okrepčali. Strokovno ekskurzijo nam je omogočila Gasilska zveza Črnomelj, za kar se jim lepo zahvaljujemo.

Po skupinskem slikanju pred šolo je sledila mokra vaja na stadionu. Mentorice so držale besedo in za osvojene pokale na regijskem srečanju žrtvovale tudi suha oblačila. To je bilo mladim gasilcem najbolj všeč.

Staršem se zahvaljujemo, da so prevzeli strošek majic, ki bodo učencem trajen spomin na uspešno šolsko leto tudi na gasilskem področju. Zagotovo pa jih bodo veliko oblekli tudi v prihodnjem šolskem letu in to nas zelo veseli.

Dostopnost