Skoči na glavno vsebino

V sredo zjutraj smo se zbudili v še en lep, sončen dan. Pričeli smo ga z nekajurnim delom po delavnicah – učenci so pisali članke za naš e-časopis, pripravljali intervjuje, montirali video posnetke in zaključevali delo na svojih idejah za logotip izmenjave. Izvedli smo tudi glasovanje za zmagovalni logotip. V umetniški delavnici so imeli zatem še predstavitev kamišibaja, saj bodo učenci v naslednjih dneh izdelali svojega z naslovom Lisica i gavran (Lisica in krokar), na temo srbske ljudske pripovedke.

V nadaljevanju programa smo končno začeli z današnjo temo – kulinariko. Naši učenci Niko, Lea in Lara so predstavili hrano, ki je značilna za Belo krajino, še posebej preste, saj smo jih nato popoldne pripravljali skupaj z našimi gostitelji. Ogledali smo si tudi video o pripravi prest, ki so ga učenci posneli med pripravo na izmenjavo. Učenci šole gostiteljice so poleg predstavitve njihove tradicionalne hrane na to temo pripravili tudi kratko zabavno dramsko igro z naslovom Tajna bakinog recepta, ki jo je napisal Miloš, učenec 8. razreda. Da pa ob toliko slikah hrane ne bi bili preveč lačni, smo si vmes privoščili bakin kolač, ki smo ga pripravili s pomočjo tamkajšnjih učiteljic.

Nato smo se z avtobusom odpravili proti planini Rudnik, kjer smo imeli na turistični kmetiji Mali raj popoldanski del programa. Najprej so učenci pripravljali slane in sladke pite, ki smo jih po okusnem kosilu imeli za sladico – bile so odlične. Po krajšem aktivnem odmoru je sledila še peka belokranjskih prest. Učenci so se pri delu zelo zabavali in ob gnetenju testa tudi zapeli. Sledilo je nestrpno čakanje, da bodo preste končane. Učenci so se v tem času zabavali zunaj, tako da je čas kar hitro minil. Ko so bile še zadnje preste pečene, smo skupaj ugotovili, da smo kar ponosni nase, saj so nam odlično uspele. Polni vtisov in prijetno utrujeni smo se odpravili na avtobus in nazaj proti Gornjemu Milanovcu.

Kar ne moremo verjeti, da je jutri že četrtek – le kaj bo prinesel nov dan?

Orodna vrstica za dostopnost