Skoči na glavno vsebino

V četrtek, 10. oktobra, smo se v okviru izbirnega predmeta Turistična vzgoja odpravili na voden ogled Črnomlja. Po starem mestnem jedru nas je popeljala lokalna turistična vodnica Petra. Sprehodili smo se do tromostovja, si ogledali cerkev Sv. Duha (sprehodili smo se po obzidju okoli nje in si jo ogledali tudi od znotraj), pokukali v prostore JSKD, kjer so nam na kratko predstavili svoje delo, in obiskali pastoralni center, kjer smo si ogledali ruševine pod njim.

Nato smo se sprehodili naprej in se ob razstavi na trgu med glasbeno šolo in cerkvijo Sv. Petra pogovorili o zgodovini folklornega festivala Jurjevanje, ki v Črnomlju poteka že 60 let. Na kratko smo si ogledali notranjost cerkve in se osvežili pri pitniku ob njej. Pot smo nadaljevali do panoja z zemljevidom Bele krajine, ki je postavljen nasproti črnomaljskega gradu. Ob njem smo se pogovorili o vseh zanimivostih, ki jih naša pokrajina ponuja turistom.

Sprehodili smo se mimo gradu in se po Ulici na Utrdbah počasi vrnili proti šoli. Čeprav smo se sprehajali po domačem mestu, smo izvedeli in videli veliko novih in zanimivih stvari. Poleg tega nam je bilo vreme naklonjeno, saj je dež prijazno počakal, da smo se vrnili do šole.

Dostopnost