Skoči na glavno vsebino

V ponedeljek, 23. 9. 2024, smo na podružnici Adlešiči organizirali športni dan za vse podružnične šole Bele krajine.

Zjutraj so z avtobusi prispeli učenci in učiteljice podružničnih šol Štrekljevec, Suhor in Griblje. Učiteljice in učenci podružnične šole Adlešiči smo jih z veseljem pričakali. Odšli smo v Dom krajanov, kjer so se učenci podružnice Adlešiči predstavili s kulturnim programom: s štirimi točkami ubranega petja v pevskem zboru, z deklamacijo, kamišibajem, folkloro in plesno točko. Na prireditev so prišli tudi ravnatelji OŠ Loka Črnomelj, OŠ Belokranjskega odreda Semič in OŠ Metlika ter gospod župan občine Črnomelj. Ravnatelj OŠ Loka in gospod župan sta nas nagovorila s spodbudnimi besedami. Podružnične šole Suhor, Štrekljevec in Griblje so se kratko predstavile.

Po prireditvi so si učiteljice in učenci sosednjih belokranjskih podružničnih šol ogledali našo šolo, nato smo pomalicali in se odpravili na pohod. Za večjo varnost na pohodu sta s spremstvom poskrbela gospod Stanko Vranešič in gospod Janez Rožman. Pri lovski koči na Preložniku smo imeli krajši postanek, nato pa pot nadaljevali do kmetije gospoda Grabrijana, kjer smo si ogledali živali in prisluhnili predstavitvi kmetije.

Polni novih doživetij smo prispeli nazaj pred gasilski dom Adlešiči, kjer so nas pričakali člani PGD Adlešiči in nam razkazali prostore, opremo ter gasilsko vozilo.

Naredili smo skupinsko fotografijo in se poslovili. Bil je čudovit sončen dan, ki bo vsem ostal v lepem spominu.

Zahvaljujemo se vsem, ki so nam kakorkoli pomagali, da smo uspešno izvedli srečanje belokranjskih podružničnih šol.

Dostopnost