Skoči na glavno vsebino

Datum in čas: 8. 10. 2024 ob 7:30
Prisotni so bili predstavniki oddelčnih skupnosti od 2. do 9. razreda, odsotni pa so bili predstavniki 4. c, 6. b, 7. a in 9. c razreda.
Prisotni so bili tudi ravnatelj Boštjan Papež, pomočnica ravnatelja Barbara Hlebec, vodja šolske prehrane Alenka Mravinec in mentor šolske skupnosti Tomaž Grdešič.

Dnevni red:

  1. Predstavitev mentorja in predstavnikov oddelčnih skupnosti
  2. Izvolitev vodstva in predstavnikov Zdrave šole
  3. Plan dela v šolskem letu 2024/25
  4. Pobude in predlogi

Ad 1.
Mentor šolske skupnosti in šolskega parlamenta v tem šolskem letu je Tomaž Grdešič. V šolsko skupnost so vključeni predstavniki oddelčnih skupnosti od 2. do 9. razreda.

Ad 2.
Za predsednika šolske skupnosti se je prijavilo pet kandidatov, z večino glasov je bila izvoljena Ema Kozan (9. b), za namestnika pa sta bila izvoljena Eva Plut (9. a) in Matic Željko (9. b). Predstavniki Zdrave šole so Bor Bunjevac (8. r), Aleks Štukelj (5. r), Laura Banovec in Nina Grahek (4. r).

Ad 3.
Mentor je predstavil plan dela in dejavnosti.
Tudi letos bo OŠ Loka Črnomelj sodelovala na Otroškem parlamentu, letošnja tema bo: »Šolski sistem.«
Predvidenih je 5 do 6 sestankov šolske skupnosti, naslednji sestanek bo potekal bodisi konec novembra bodisi v začetku decembra. Takrat je predvidena izvolitev predstavnikov šole za občinski šolski parlament.
V mesecu novembru je predvideno tudi vodenje prvošolčkov po matični šoli, ki ga organizirajo učenci 9. razreda.

Ad 4.
Učenci so pohvalili kakovost malice, ki se jim zdi boljša kot prejšnja leta.
Postavili so vprašanje: Zakaj imajo omarice samo učenci 5. razredov, ne pa tudi višji razredi?
Ravnatelj je odgovoril, da ob gradnji nove šole ni bilo dovolj sredstev, da bi vsem učencem zagotovili omarice. Če bi želeli omarice za vse učence od 6. do 9. razreda, bi bilo potrebno zbrati sredstva v višini 30.000 evrov.
Postavilo se je tudi podvprašanje, zakaj učenci 5. razredov nimajo ključev od omaric?
Ravnatelj je pojasnil, da ključi do zdaj niso bili potrebni, saj ni bilo ničesar odtujenega. Poleg tega se s ključi pojavijo težave, če jih kdo pozabi, izgubi ali če mu jih kdo ukrade, saj učenec tisti dan nima dostopa do svoje omarice.

Učenci 6. razreda so vprašali, zakaj več ne jedo malice v jedilnici.
Prejeli so odgovor, da so bili v jedilnici neobvladljivi in da njihovo obnašanje ni bilo primerno. Zato bodo dva tedna jedli malico v učilnicah; če se obnašanje izboljša, se bodo lahko vrnili v jedilnico.

Učenci bodo informacije posredovali svojim sošolcem.
Sestanek smo zaključili ob 8:00.

Mentor: Tomaž Grdešič
Predsednica ŠS: Ema Kozan

Dostopnost