Skoči na glavno vsebino

V torek, 6. februarja 2024, je v Knjižnici Črnomelj potekala prireditev Recitiranje ob kulturnem prazniku. Naša šola se je letos odzvala povabilu v res številčni zasedbi. Prisluhnili smo izbranim pesmim našega rojaka Otona Župančiča in preživeli prijeten kulturno obarvan zimski večer.  

Tretješolke Vito Jakofčič (Ciciban – Cicifuj), Aljo Dvojmoč (Lisica), Zalo Šafar (Ciciban in čebela) in Lauro Banovec (Turek) je na nastop pripravila mentorica Ana Gorše.  

Šestošolke Tiso Bat (Da mi biti je drevo), Lino Müller Starešinič (Zlata ptička), Meliso Sulejmanosko (Narodna pesem) in šestošolca Tiana Čurka (Pojdem na prejo) ter sedmošolko Anejo Dvojmoč (Vihar)  je pripravila mentorica Darinka Krušič.  

Maja Kunič pa je vadila s šestošolkami Niko Jakofčič (Ločitev), Nijo Jerele (Ločitev, Ciciban posluša očetovo uro), Manco Lozar (Kraljevič Marko in Ljutica Bogdan) in s sedmošolko Stello Brčina (Ciciban posluša očetovo uro).  

Svoj delček pa je dodal tudi ravnatelj OŠ Loka, gospod Boštjan Papež, ki se je že tradicionalno udeležil prireditve, izbral si je pesem Enodnevnice. 

Veselimo se sodelovanja s splošno knjižnico tudi v prihodnje! 

Zapisala: Simona Grdešič 

Dostopnost