Skoči na glavno vsebino

V petek, 10. 6. 2022, je spevoigra Kresniček skladatelja Radovana Gobca premierno zaživela na odru Doma krajanov Adlešiči v video zgodbi. Iz glasbene zakladnice jo je izbrskala učiteljica glasbene umetnosti Majda Veselič, ki že 40 let srčno vodi pevske zbore. V spevoigri se prepletajo motivi iz narave in sanj, ki so jih poustvarili nadarjeni učenci OŠ Loka Črnomelj v vlogi pevcev, plesalcev in igralcev skupaj z ekipo mentorjev. Sodelovalo je kar 68 otrok, 24 mentorjev in učiteljev. S klavirjem je spevoigro spremljala Anica Butala.

Zgodba govori o Kresničku, ki rad nagaja rožicam in drugim živalim. Nekega dne pa izgubi svojo lučko in postane navadna rjava muha. Žalosten, izgubljen in ves skesan jo išče ter ob pomoči prijateljev tudi najde. Na koncu z njimi vesel zaraja.

Priprave na spevoigro so se pričele že v šolskem letu 2019/20 v počastitev 160-letnice podružnične šole Adlešiči, a nam je korona zagodla tik pred premiero. V izvedbo smo vložili ogromno truda in energije, zato smo se zaradi epidemiološke situacije odločili, da prizore posnamemo in jih oblikujemo v video zgodbo. Snemanje in montažo je pod budnim in strokovnim očesom režiserke Sonje Jerman izpeljal Jan Kocjan.

Veseli smo, da nam je projekt po dolgih dveh letih uspelo izvesti. Hvala vsem sodelujočim in vsem, ki ste nas podpirali in vzpodbujali. Kresnička si lahko ogledate v četrtek, 23. 6. 2022, na Jurjevanju v programu Pastirče mlado.

Vljudno vabljeni.

Ekipa Kresnička

Dostopnost