Skoči na glavno vsebino

V sredo, 22. decembra 2021, smo z učenci 9. razreda, ki so želeli spoznati poklic avtoserviserja, obiskali podjetje Avtohiša Vrtin d. o.o.

Ga. Tatjana Aupič je predstavila namen projekta Obrtna pot, ki ga organizira Območna obrtno-podjetniška zbornica Črnomelj. Z Obrtno potjo želijo zagotoviti možnost, da si učenci osnovnih šol ogledajo tiste poklice, ki jih zanimajo, in to v realnem delovnem okolju.

Direktor podjetja Matjaž Vrtin nam je predstavil podjetje in nas pospremil v delavnico, kjer smo spoznali delo avtoserviserjev in orodje, ki ga pri delu uporabljajo. Ogledali smo si menjavo in centriranje pnevmatik, menjavo zavor, dele diesel motorja in pripravo vozila na redni servis. Nekateri učenci so se preizkusili v menjavanju pnevmatike in v segrevanju kovin za lažje odvijanje.

Ogled smo zaključili v avtosalonu, kjer smo videli nova vozila in oldtajmerja. Pred odhodom domov nam je presenečenje pripravil lastnik in ustanovitelj podjetja g. Alojz Vrtin, ki je vsem prisotnim razdelil koledarje in kape.

Dostopnost