Skoči na glavno vsebino

Spoštovani učenci!

Pred nami so prvomajske počitnice, zaslužili ste si jih. Mnogi ste trdo delali in prav je, da si vsi skupaj oddahnemo od elektronskih naprav, katere so nas povezovale pri pouku na daljavo.

Če bi nam pred meseci nekdo rekel, da naj čez noč spremenimo način izobraževanja in da naj učenci ostanejo doma, bi mislili, da je to znanstvena fantastika. Vendar se je prav to zgodilo, znašli smo se v izjemni situaciji in verjamem, da vam je težko.

Učenje na daljavo zahteva mnogo samodiscipline, kar naenkrat ste postali sam svoj »gospodar«. Upam, da ste v tem času vzpostavili svoj red, rutino in si organizirali svoj šolski dan in naredili »domači urnik«. Za vse to pa je potreben trud in dobra volja. Napredujete v svojem tempu, virtualni učitelji vam dnevno nalagajo delo, vas spodbujajo in svetujejo, kako se lotiti nalog popolnoma samostojno. Včasih imate dober dan, drugič slabši, vendar ne izgubite poguma  in volje za naprej.

Brez muje, se še čevelj ne obuje. Tudi učitelji so morali pričeti s poponoma drugačnimi pristopi in vedite, da se tudi mi vsakodnevno učimo  delati  z elektronsko tehnologijo. Naj vas ne bo sram priznati, da vam nekaj ne gre in da se vam je pri učenju zataknilo.

Trma ni lepa lastnost ljudi, pri učenju pa je zaželena. Ne pričakujemo, da bomo v »korona« času imeli vrhunske rezultate, vendar si ne dovolite, da ne bi preverili svojih zmožnosti. Vsak zase je odgovoren za vse tisto kar je naredil in kar ni. Torej učite se zase in za svojo prihodnost.

Tudi vaši starši so zelo obremenjeni za zahtevnimi službami ali pa se soočajo z izgubo delovnega mesta zaradi trenutnih družbenih situacij.

V času prvomajskih počitnic si vzemite več časa za gibanje v naravi, saj smo imeli vsi skupaj večinoma sedeče delo in upoštevajte navodila NIJZ, ki so povezana z epidemijo virusa.

Ostanite zdravi in srečno.

Damjana Vraničar, ravnateljica

Dostopnost