Skoči na glavno vsebino

<![CDATA[Na šoli je  tudi v tem šolskem letu potekal čebelarski krožek, ki ja ga je vodil Dušan Milinkovič, dolgoletni zunanji sodelavec šole.  Pregledovali so čebelje družine v šolskem čebelnjaku, opazovali čebele v opazovalnem panju, zbijali satnike ter napenjali žico in utirali satnice. Preizkušali so se tudi v degustaciji meda. Seveda pa so se tudi vestno pripravljali na državno tekmovanje in sodelovali pri poslikavi panjskih končnic in odprtem dnevu  čebelarjev.  Na  državnem tekmovanju, sta Franci Absec in Anja Rožič (v nižji kategoriji) osvojila srebrno priznanje, Jernej Rožič in Primož Koligar (v srednji kategoriji), tudi srebrno priznanje ter Čurk Domen in Tessari Jerca pa priznanje za udeležbo.

Več o vtisih iz čebelarskega tekmovanja pa je zapisal šestošolec  Franci Absec:

 

V začetku maja 2018 smo imeli čebelarsko tekmovanje v Krškem. Na tekmovanje smo šli učenci čebelarskega krožka, to so bili: Jerca Tessari, Anja Rožič, Jernej Rožič, Primož Koligar, Domen Čurk in Franc Absec. 

Naša pot se je začela ob 6. uri zjutraj, ko nas je hišnik Boris Butala z učiteljem, gospodom Milinkovičem, odpeljal s kombijem v Krško. Tam smo prišli okrog osme ure zjutraj. Takoj nato smo se na šoli vsi evidentirali. Ob devetih se je začel uvodni kulturni program, nato pa smo se razporedili po razredih v določene skupine. Pisali smo teste iz znanja o čebelarstvu. Po pisanju testov smo šli z drugimi učenci na ogled mesta. Ogledali smo si razstavo eksotičnih živali. Spoznali smo bližnji park, ogledali pa smo si tudi šolski čebelnjak. Kmalu se je začela zaključna prireditev, na kateri smo izvedeli rezultate tekmovanja. Na žalost nismo dobili zlatega priznanja, dobili pa smo dve srebrni in eno za sodelovanje, kar je tudi odličen uspeh. Tudi naš mentor, g. Milinkovič, je bil z našimi uspehi zadovoljen. Ko smo se vračali domov, nas je mentor »častil« s sladoledom. To je bila res ena lepa izkušnja na takšnem tekmovanju, kot je čebelarsko.]]>

Dostopnost