Skoči na glavno vsebino

<![CDATA[

V petek, 25. 5. 2018, se je v mestu Krk na otoku Krku odvijala 4. izletniška kolonija mladih likovnikov Dolenjske in Bele krajine. Kolonijo sta osnovala nekdanji učitelj likovne umetnosti na OŠ Loka Črnomelj Uroš Strugar in sedanja učiteljica likovne umetnosti Špela Vraničar, da bi vzpostavila povezavo in druženje med dolenjskimi in belokranjskimi likovnimi pedagogi ter njihovimi najbolj nadarjenimi učenci. Vse skupaj sta strokovno podkovala z ustvarjalnim delom kolonije, ko učenci izberejo motiv v mestu in ga upodobijo v risarskih in slikarskih tehnikah. Tako lahko ustvarjajo na terenu, kar je med poukom redko.
Našo šolo so na koloniji zastopali Gal Stopar (7.a), Neža Barič, Neli Dražumerič (8.a), Klara Mihelič, Kaja Žunič, Klemen Puhek (8.b), Žiga Majerle, Kaja Šimec (8.c), Ema Lozar (9.a), Urška Jurajevčič in Vesna Cekuta (9.b) z mentorico Špelo Vraničar. Poleg likovnikov so se kolonije udeležili tudi učenci fotografskega krožka Teja Butala, Vita Avguštinčič, Teja Butala (8.a), Adi Nasič (9.a) in Luka Matkovič (9.b) z mentorico Katarino Pavlakovič, ki so dokumentirali ustvarjalce in dogajanje za objavo na spletni strani kolonije.
V zgodnjih jutranjih urah sta dva avtobusa učence in mentorje odpeljala na otok Krk. Učenci so se skupaj s svojimi mentorji sprehodili po mestu in si izbrali svoje motive. Na voljo so imeli približno pet ur za ustvarjanje. Ker jih je bilo okoli sto in so po večini ustvarjali na trgu Kamplin, so vzbujali veliko zanimanje pri mimoidočih, ki so jih ogovorili ali pa se jim celo pridružili pri ustvarjanju.
Vmes so si privoščili morsko kosilo v lokalnih restavracijah in se po ustvarjanju okopali v toplem morju ter se ohladili s sladoledom.
Izdelke bodo verjetno razstavili, do takrat pa bodo z naslednjim tednom na ogled v spletni galeriji izletniške kolonije. Izdelke preteklih let si lahko ogledate tukaj:https://sites.google.com/site/izletniskakolonijamldinbk/
Preživeli so ustvarjalni dan in ustvarili nepozabne spomine.​

]]>

Dostopnost