Skoči na glavno vsebino

<![CDATA[Ob zaključku Bralne značke sta 14. maja 2018 za učence od 5. do 9. razreda poskrbela raper Trkaj in dr. Igor Saksida, ugleden raziskovalec mladinske književnosti, sicer pa predavatelj na ljubljanski in koprski Pedagoški fakulteti. V najnovejši knjigi Kla kla klasika, ki jo je dr. Saksida izdal v sodelovanju  s Trkajem, si klasično slovensko književnost prizadeva promovirati s hiphopom in rapom, kot modernima zvrstema glasbe, ki sta blizu mladim, pričakujeta pa, da vsekakor blizu mladim bralcem sodobne dobe.

V jedilnici se je poleg ravnateljice in pomočnice ter mentoric slovenistk zbralo 108 bralk in bralcev, od teh 11 »zlati bralcev«, ki so vztrajali pri bralnem tekmovanju vseh 9 let.

S priredbami znanih pesnitev slovenskih klasikov Prešerna, Župančiča, Pavčka in nekaterih ljudskih pesmi sta nas navdušila in požela ogromen aplavz. Po prireditvi sta podelila priznanja vsem bralcem. Naredila pa sta tudi »spominsko fotografijo« z »zlatimi bralci«. Da ne omenimo, koliko dela sta imela z deljenjem avtogramov učencem.

Čisto na koncu pa so ju učenci novinarskega krožka intervjuvali za šolsko glasilo Zeleni Jurij.

Trkaj in dr. Saksida sta naredila tudi nekaj »selfijev« z njihovimi navdušenci.

Prav gotovo je bilo letos tistim učencem, ki niso tekmovali pri Bralni znački, še kako žal, da niso mogli biti na nastopu tako znanih osebnosti, kot sta Trkaj in Saksida. Morda pa je to dobra motivacija za naslednje leto, da se bodo učenci v večjem številu odločili za branje knjig.

Maja Špringer, knjižničarka OŠ Loka

 ]]>

Dostopnost