Skoči na glavno vsebino

<![CDATA[Sedmošolci svojim staršem sporočamo, da smo srečno prispeli v CŠOD Kavka in da se veselimo izzivov tega tedna. Vsak dan si boste lahko ogledali, kaj počnemo, in prebrali nekaj zapisov/utrinkov dogajanj. Več v nadaljevanju tega prispevka spodaj.

Petek, 23. 3. 2018

 

Bivanje v CŠOD-ju smo sklenili z obiskom rojstne hiše Simona Gregorčiča v Vrsnem in ogledom njegovega groba pri cerkvici Sv. Lovrenca pod Libušnjem. Ves teden smo imeli sončno vreme, tako da nam vitamina D ne bo manjkalo! 😉 Spodaj pa pogled na kostnico nad Kobaridom in pred grobom.

 

 

 

Četrtek, 22. 3. 2018

 

Podelitev najboljšim iz orientacije, sobe se predstavimo s točkami, trenutno pa žuur  😉

 

 

Danes po kosilu smo se odpravili na orientacijski tek. Učiteljica nas je razdelila v pet skupin. Reševali smo liste, na katerih so bila vprašanja iz preteklih dni, npr. o lokostrelstvu, gorah in hribih v bližini, pticah in živalih, mestih/ vaseh, skozi katere smo potovali itd. Ko smo rešili liste, smo se vrnili v dom Kavka.

Kristian Brčina, Gašper Jurajevčič in Ana Majerle, 7. a

V delavnici Soška postrv smo prisluhnili učitelju Matjažu, ki je razlagal o ribah v Soči, o Vidi, ki je obranila Benečijo pred razbojniki in Atilo,  o soških deklicah in krivopetah. Potem smo to tudi narisali ter prepevali. Bilo je razigrano in veselo.

                                                                                                      Karlina Štrucelj, 7. b, Urška Štrucelj, 7. b, Ada Lozar, 7. c

 

Danes po zajtrku smo odšli na pohod po grebenu Kolovrata. Tam smo si ogledali muzej na prostem Na Gradu.  S seboj smo vzeli še malico. Hodili smo 4 ure. Bilo je zelo utrujajoče, a zabavno. S preeeečudovitim razgledom.

                                                                                                      Urška Štrucelj, 7. b, Karlina Štrucelj, 7.  b, Ada Lozar, 7. c

 

Sreda, 21. 3. 2018

Po zajtrku se je ena skupina učencev odpravila v športni kabinet na plezanje. Učitelj nam je pokazal nekaj opreme in predstavil pravila ter tehniko plezanja. Nato smo se v plezanju preizkusili tudi sami – plezali smo z leve proti desni oz. z desne proti levi in si na sredini segli v roko.

Marina Vrtin in Ana Majerle, 7. a

 

Po kosilu smo se odpravili na nordijsko hojo, kjer smo hodili s krpljami. Hodili smo po Kolovratu. Na snegu smo narisali srce in se vsi podpisali, sredi srca pa smo napisali 7. c. Bili smo na meji z Italijo in smo imeli čudovit razgled. Po večerji smo peli pesmi in se igrali različne igre.

Kristijan Šprajcer in Anže Peteh, 7. c

 

 

 

Torek, 20. 3. 2018

Danes smo zaradi različnih prekrškov prejšnjega dne brez mobitelov. Sposodili si jih bomo lahko pri učiteljih, če bi morali poklicati domov. Lahko pa starši naše razrednike kontaktirajo tudi sami (tel., email).

 

Zjutraj smo  vstali zelo zgodaj in napisali pravila, ki jih moramo upoštevati v domu Kavka. Po zajtrku smo odšli v Kavkno jamo, po ogledu jame pa smo v domu delali  kobariške štruklje. Po končanih dejavnostih smo imeli prosti čas, med prostim časom smo igrali namizne igre. Kosilo je bilo odlično in obilno. Ko smo se najedli, smo odšli v svoje sobe, kjer smo se pogovarjali in “počivali”.

Matic Banovec, 7. c, Tomi Poljakovič, 7. b, Gašper Rožič, 7. b

 

Po večerji smo pisali obnovo nazadnje prebrane knjige. Zgodbo smo lahko tudi spremenili in pustili domišliji prosto pot. Nekateri smo celo kaj narisali in na koncu smo dobili veliko raznobarvnih in pisanih umetnin. Sedaj si lahko naše izdelke ponosno ogledujemo in občudujemo preostanek tedna. Ker nam je ostalo še malo časa, smo ga uporabili za zabavne igre. Skratka, imeli smo se zelo lepo in se hkrati zabavali.

Karlina Štrucelj, 7. b

 

 

Ponedeljek, 19. 3. 2018

V ponedeljek, 19. 3. 2018, smo se učenci 7. razredov odpravili v šolo v naravi na Livške Ravne nad Kobaridom. Ob 5.30 smo izpred šole krenili proti Kobaridu, kjer smo si ogledali ribogojnico in močvirje Kobariško blato. Nato smo se odpravili proti domu Kavka. Tam smo najprej imeli kosilo, po njem pa smo se učenci 7. a razreda odpravili na hojo na krpljah. Ob vrnitvi v dom smo imeli večerjo, po njej smo šli na nočni sprehod. V domu smo opisali svoj dan in se nato počasi odpravili spat.

Ana M., 7. a

Ob prihodu v Kobarid smo si najprej ogledali ribogojnico, kjer sta nam učiteljica Monika iz doma Kavka in tamkajšnji uslužbenec pokazala več vrst postrvi. Zapomnila sem si le soške postrvi. Potem smo si ogledali še Kobariško blato, zatem pa se odpravili na Livške Ravne v dom Kavka. Tam smo si najprej pripravili sobe, potem pa pojedli kosilo. Nato smo imeli uro počitka, ki smo jo preživeli v sobah. Po počitku, od 14.30 do 17.00, smo imeli z učiteljem Zoranom učne ure lokostrelstva. Osebno mi je bil to najboljši del dneva. Po večerji smo šli na enouren sprehod. Po vrnitvi v dom smo v jedilnici napisali kratek povzetek dneva, nato pa šli spat.

Asia P., 7. b

 

Danes sem se morala zbuditi že ob 4.15. Peljali smo se proti Kobaridu. Ustavili smo se v ribogojnici, videli smo 3 vrste postrvi. Nato smo si ogledali Kobariško blato in kasneje odšli do doma Kavka. Tam smo se razpakirali, imeli kosilo in uro počitka.  Potem smo odšli v ‘zeleno učilnico’ in razpravljali o raznih živalih. Odšli smo na pohod v gozd in iskali morebitne sledi živali. Ob petih smo prišli nazaj in počakali na večerjo. Po njej smo se znova sprehodili, a tokrat v temi. V jedilnici doma smo nazadnje napisali še kratek opis dneva in se odpravili spat.

Adriana in močnejši Midjan iz 7. c

 

 ]]>

Dostopnost