Skoči na glavno vsebino

<![CDATA[V torek, 20. 2. 2018, sta učenca OŠ Loka, osmošolec Marko Mikunovič in devetošolec Jernej Rom, sodelovala na 28. občinskem otroškem parlamentu.

Letošnja tema pogovora je bila Šolstvo in šolski sistem. Učenka iz OŠ Vinica je povezovala pogovor; poleg črnomaljske županje, Mojce Čemas Stjepanovič, pa smo prisostvovale še mentorice učencev – udeležencev, in sicer iz OŠ Stari Trg ob Kolpi, OŠ Vinica, OŠ Dragatuš in OŠ Mirana Jarca iz Črnomlja.

Gospe Tanja Vidic in Sonja Strgar, koordinatorki Šolskih parlamentov pri Zvezi prijateljev mladine Črnomelj, sta nas na začetku lepo pozdravili in zaželeli ustvarjalno vzdušje. Tega prav gotovo ni manjkalo, saj so se mladi parlamentarci zelo razgovorili.

Po tehtnem premisleku smo se odločili, da se regijskega otroškega parlamenta, ki bo 8. marca 2018, v Novem mestu, udeležijo kar štirje učenci: naš Marko Mikunovič, pa še učenec iz OŠ Mirana Jarca Črnomelj, OŠ Dragatuš in učenka iz OŠ Stari Trg ob Kolpi.

Veseli smo, da nas bo na regijski stopnji zastopal Marko Mikunovič. Poleg čestitk mu zaželimo uspešno »parlamentiranje« v Novem mestu.

Več o dogodku pa si preberite tudi na spletni strani RADIA ODEON.

Marija Špringer, mentorica ŠP OŠ Loka

 ]]>

Dostopnost