Skoči na glavno vsebino

<![CDATA[

V petek, 15.12.2017, smo 8. razredi  izvedli tehniški dan v Ljubljani. Iz Črnomlja smo se odpravili ob 7.00, tako da smo lahko ob 9.00 že vstopili v veliko stavbo  – Fakulteto za gradbeništvo in geodezijo. Tam nas je pričakala profesorica, ki nas je prijazno pozdravila in nagovorila. S kratkimi in zanimivimi vprašanji so ji učenci takoj prisluhnili, saj je imela za učence, ki so pravilno odgovorili nanje, tudi darilca: kompas, merilni trak in vodno libelo. V nadaljevanju so nas po skupinah sprejeli študenti fakultete. Vsak razred je imel svojega vodjo in tako so učenci potovali po različnih delavnicah: model podtalnice in upravljanje z vodnimi viri, grajeno okolje in svetloba, aqualibrium in še predavanje o vodah ter kviz Si želiš postati vodar. V delavnicah so učenci ustvarjali v skupinah, s skupnimi močmi odgovarjali na vprašanja in ob tem dobili tudi nagrade. Poleg vseh nagrad, jim je fakulteta zagotovila še malico.

Po delavnicah smo se odpravili proti parlamentu. V strogi tišini so nas najprej pregledali z detektorjem kovin, nato pa sta nam vodički predstavili Državni zbor in za konec smo lahko za kratek čas vstopili na balkon in spremljali sejo. Ta del je učencem bil zelo zanimiv, saj so lahko v živo videli poslance, njihov nastop in delo.

Vendar dneva še ni bilo konec. Učence smo popeljali mimo Kongresnega trga do Ljubljanice in se sprehodili po stari Ljubljani čez okrašene in dišeče ulice, mimo občine Ljubljana, tržnice in do Prešernovega trga. Na koncu prazničnega vzdušja smo se mirno odpravili proti Črnomlju.

Anja Golobič

 

 

 ]]>

Dostopnost