Skoči na glavno vsebino

<![CDATA[Učenci 6. razreda so v ponedeljek, 5. 12. 2016, imeli tehniški dan, na katerem so reciklirali papir, poizvedovali o samem nastanku papirja in izdelovali voščilnice.

Učence smo razdelili na štiri skupine in jim napovedali štiri delavnice, ki jih bodo ta dan obiskali in pri vsaki posebej tudi ustvarjali.

V tehniški učilnici so učenci pod mentorstvom Anje Golobič ročno izdelovali papir. V papirno kašo so ob koncu vlili tudi skuhano kavo, da so poleg sivega, dobili tudi črn papir. Papir so postavili na stojala, saj bodo morali počakati približno en dan, da se papir posuši.

Pri učiteljici Špeli Vraničar so izdelovali novoletne voščilnice iz recikliranega papirja, prav tako je tudi pri Mariji Plavec potekala izdelava voščilnic iz recikliranega papirja, ki smo ga izdelali lani na tehniškem dnevu.

Katarina Pavlakovič je z učenci odkrivala skrivnosti papirja in po skupinah naredili kviz o papirju.

Ta dan je nastalo veliko lepih izdelkov iz papirja. Predvsem pa je pomembno to, da so učenci izkusili  reciklirati papir, se o papirju veliko naučili in iz recikliranega papirja in ostalih pripomočkov izdelali uporabne voščilnice.

 

In tako mi le še pet je lističev ostalo.
Dovolj za tole pesmico, za sonet premalo.
Kuli sem v roke vzel, na lističe zapisal
kaj ta dan sem doživel na kratko sem orisal.
Kako mi je prav pr’šla rolica papirja.
Kako mi je prav pr’šla rolica papirja .

                                           (Adi Smolar) 

Mentorica Anja Golobič

Nekaj utrinkov iz delavnic si lahko ogledate v galeriji spodaj.

]]>

Dostopnost