Skoči na glavno vsebino

<![CDATA[V septembru poteka za učence 6. razreda dvodnevna planinska šola. Oddelki 6. a, 6. b in 6. c smo šolo  izpeljali ob četrtkih in petkih, v terminih 15.-16. 9.,  22.-23. 9. in  29.-30. 9. Za pokušino, kaj tam počnemo in kako se imamo,  si lahko ogledate spodnje fotografije.

Kako sta potekali pot in bivanje, so zapisale učenke 6. a.

 

 

V četrtek, 15. 9. 2016, smo se učenci 6. a z razredničarko Alenko Mravinec in učiteljico Sonjo Jerman odpravili na Mirno goro.

Ob 8. uri smo odšli z avtobusom do krožišča. Od tam smo se odpravili na Mirno goro. Najprej smo se ustavili pri cerkvi sv. Sebastijana, tam so nam učiteljice razdelile učne liste, vrečke za rastline in razdelili smo se v skupine. Med potjo smo v skupinah nabirali rastline. Najprej smo šli skozi vas Talčji Vrh, nato Naklo, na Rodine, Planino. Te so se vlekle kot ponedeljek. Na poti smo srečali prijazno gospo, ki nam je ponudila vodo, ki smo jo z veseljem sprejeli. Pazili pa smo tudi na njeno malo muco. Na pol poti smo se ustavili pri cerkvi Marije Hilf (pomagaj) in tam imeli malico. Odšli smo proti Planini. Vendar ta pot ni bila lahka, saj so nekateri imeli zdravstvene težave. Spremenili smo pot in po cesti odšli do Planine. Tam smo si natočili svežo, mrzlo vodo. Ogledali smo si še smerokaz, markacije, star voz, ki so ga uporabljali za prevoz lesa. Po uri hoje smo KONČNOOO prispeli na Mirno goro. Tam smo dobili okusne makarone z mesom, solato in jabolčni zavitek.

Zvečer smo zakurili ogenj, igrali nogomet, pekli hrenovke in peli pesmi. Ob 9. uri smo prišli v dom in za večerjo dobili palačinke. Po večerji smo se odpravili spat. Zjutraj smo pojedli zajtrk, se vpisali v knjigo gostov na Mirni gori. Po zajtrku smo se odpravili na razgledni stolp in pozvonili DIN DON, ampak nismo veliko videli zaradi smrek in megle. Hišnik nam je pripeljal malico in odpeljal naše potovalke in 3 pacientke. Odpravili smo se proti Vrčicam, tam nas je čakal avtobus, ki nas je odpeljal v šolo. Na avtobusu smo se še pošalili na račun drugih in prispeli v šolo.

Tam smo čakali, da nas pridejo iskat.

S tem smo končali našo šolo v naravi!

 

       Anja Grahek, Ana Majerle in Špela Rom, 6. a

]]>

Dostopnost