Skoči na glavno vsebino

<![CDATA[Skozi vrata OŠ Loka je letošnje šolsko leto stopilo 44 prvošolcev in prvošolk ter 13 prvošolcev in prvošolk na obeh podružničnih šolah, skupaj 57 učencev prvega razreda.

 

Vsaka šola je poseben svet zase, ki mavrično zaživi v začetku septembra in tiho ugasne konec junija. V tem živopisanem svetu veljajo določena pravila, obveznosti, zakonitosti, pa tudi prijetnosti, igrivosti in »lumparije«, ki se nam za vse življenje vtisnejo v spomin. Spomini na prvi šolski dan potujejo z nami v življenju …

Novo svežino in igrivost temu svetu prinašajo prvošolci, otroci, ki prvič prestopijo prag šole – in s tem postanejo učenci. Da vstop v svet šole le ne bi bil pretežak, se prav vsako leto na naši šoli posebej potrudimo. Prvošolce in njihove starše je nagovorila ravnateljica šole, ga. Damjana Vraničar. Za prav nepozaben dan pa so zopet poskrbeli učenci lutkovnega krožka. Z lutkovno igro O račku, ki se je učil peti so uspeli nasmejati naše najmlajše učence.

Prvošolce je obiskala tudi ekipa Radia 1. Voditelji so za en dan zopet sedli v šolske klopi in prvošolčke razveselili s šolskimi potrebščinami.

Vsem prvošolcem in njihovim staršem želimo, da bi bila novo začeta pot življenja, po kateri bodo hodili, prijazna in izkustvena.

 

Močnejši si, kot se zdiš;
pogumnejši si, kot verjameš;
in bistrejši, kot misliš.

Christopher Robin

V nadaljevanju si lahko ogledate povezavo do novice in še nekaj fotografij z OŠ Loke.

]]>

Dostopnost