Skoči na glavno vsebino

<![CDATA[V  sredo, 13. 4. 2016, smo  učenci in učiteljice 1. razredov OŠ Loka Črnomelj preživeli prijeten in poučen naravoslovni dan z lovci lovske družine Loka. Zjutraj smo se polni pričakovanj z avtobusom odpeljali do lovskega doma na Bistrici.

Tam so nas pričakali lovci, ki so nam predstavili svoje poslanstvo, nam pokazali pripomočke za lov in pomoč živalim. V lovskem domu smo si ogledali pokale in trofeje. Po malici je sledil pohod do lovskih prež in opazovalnic. Med  pohodom smo opazili tudi kup smeti, ki so jih nepridipravi odložili kar v gozdu. Lovci so povedali, da je varovanje narave naloga nas vseh in je zelo pomembno, da se bodo otroci razvili v  ekološko osveščene osebe in kaj takega ne bodo nikoli počeli. Ob dnevu zemlje pa bomo vsi skupaj počistili čim več takšnih odlagališč in s tem pokazali, da nam ni vseeno za naravno okolje. Na koncu smo še pojedli lovsko malico, se poslovili in se  polni novih vtisov in spoznanj vrnili v šolo. Tam smo svoja doživetja prenesli v risbice, ki jih podarjamo lovski družini Loka v zahvalo za prelep dan v njihovi družbi.

Pouk v naravi in z ljudmi ki živijo z njo je nekaj najboljšega za naše otroke. Zato najlepše hvala in se še kdaj srečamo.

                                                                                                                             Učiteljice 1. razredov OŠ Loka

]]>

Dostopnost