Skoči na glavno vsebino

<![CDATA[V torek so učenci 5. razredov iz OŠ Loka preživeli kulturno dopoldne v knjižnici. Skupaj smo odkrivali kamišibaj gledališče – malo papirnato gledališče, ki ima svoje korenine v japonski umetnosti.


Za začetek so si učenci in učitelji ogledali nekaj predstav v izvedbi knjižničark Jožice, Brede in učitelja Darka ter spoznali, da lahko za osnovo pri izdelavi kamišibaja izberemo ali pesem ali zgodbo. Nato pa je sledila delavnica. Učence smo razdelili v 9 skupin in vsaka skupina je pripravila načrt za izdelavo kamišibaja po belokranjski pravljici Od kdaj ni več čarovnic v Beli krajini.

 

Učenci so uživali v ustvarjanju in skupinskem delu in ob koncu delavnice so nastali pravi umetniški izdelki, ki smo si jih skupaj ogledali. Nekateri učenci so kamišibaje dokončali še v šoli, ker je že primanjkovalo časa. V pogovoru z mentorji smo ugotovili, da bi bilo smiselno kamišibaje uporabiti tudi kot odličen pripomoček pri govornih nastopih v šoli.
Kulturni dan je bil pester, živahen in ustvarjalen. Učenci so bili motivirani in zelo delovni, zato je dosegel svoj namen.

 

Že v torek, 2. 2. 2016, pa nas obišče druga polovica učencev 4. razredov.

Knjižnica Črnomelj

 

 ]]>

Dostopnost