Skoči na glavno vsebino

<![CDATA[V adventnem času, 19. 12. 2015, smo za učence izbirnih predmetov nemščina, življenje človeka na Zemlji, raziskovanje domačega kraja in likovnega krožka organizirali izlet v Salzburg, ki je v tem času res nekaj posebnega.

Najprej smo obiskali rudnik soli Hallein, kjer smo se v zaščitnih oblekah z rudarskim vozom popeljali po podzemlju, nato pa še po lesenih toboganih spustili do podzemnega slanega jezera. Po ogledu keltskega naselja smo se odpeljali do enega najlepših baročnih mest v Evropi, do Salzburga.

V Salzburgu smo si ogledali najpomembnejše znamenitosti mesta: stolnico, rezidenco solnograških nadškofov, Mozartov spomenik, cerkev sv. Petra, Mozartovo rojstno hišo na znameniti ulici Getreidegasse, se sprehodili na drugo stran reke Salzach, do dvorca Mirabell. Mozartovo mesto je svojo današnjo podobo z baročnimi cerkvami in slikovitimi ulicami dobilo v 17. stoletju.

Nekaj prostega časa (eno uro in pol) smo imeli za samostojne oglede. Na bogato obloženih stojnicah božičnega sejma smo nakupili Mozartove kroglice, odlično tortico Sacher … Okrašeno mesto nam je ostalo v lepem spominu.

 

Sonja Jerman

 

]]>

Dostopnost