Skoči na glavno vsebino

<![CDATA[Na parkirišču pred OŠ Loka Črnomelj je vodnike pričakalo 13 mladih planincev s prej omenjene šole v spremstvu staršev, dedkov in babic.

Z avtomobili smo se odpeljali V Stari trg do parkirišča podjetja Unior. Spustili smo se mimo korit in izvirne jame Peč do Sodevcev ter se povzpeli do Sodevskih sten. Sledil je lep pogled na Stari trg, Kozice in na meglo, fotografiranje in odhod na Sodevski kal, kjer je na enem štoru na veselje otrok Miklavž pustil zanje darila. Po malici smo se sprehodili do Sodevcev in po cesti do Dola. Na poti smo ogledovali žico in pri maloobmejnem prehodu na mostu naredili skupinsko fotografijo. Na ekološki kmetiji smo imeli degustacijo sira in salam. Po kratkem odmoru smo se vračali na izhodišče mimo Prelesja.
Ves čas hoje nas je spremljalo sončno vreme. Vrnili smo se v megleni Črnomelj.

Mentorica: Sonja Jerman

 

MIKLAVŽEV IZLET

Od takrat sta minila dva dneva. Ne spominjam se vsake podrobnosti.
Ko smo le začeli dobro hoditi, smo na drevesu zagledali majhno košato repato veverico. Hodili smo nekaj časa po gozdu in še po hribčku in po cesti in že spet po gozdu, dokler nismo prišli do Sodevskih sten. Imeli smo velik razgled na meglo, Stari trg in Kozice. Malo časa smo hodili in prišli do mlakuže – Sodevski kal. Ob njem je bil štor in na njem nam je Miklavž pustil majhno darilo.
Hodili smo in hodili, ah, to se na planinskem krožku itak dela. Po dolgi hoji smo prišli na kmetijo, kjer delajo sir in jogurte. Šli smo nazaj v Stari trg, kjer smo tudi začeli. To je bil kar dolg pohod, ampak ker sem planinka, mi ni bilo nič žal, da sem šla na ta izlet.

Zara Kavčič

 

 

 

]]>

Dostopnost