Skoči na glavno vsebino

Na Slovesni dan prostovoljstva, 21. maja 2024, je v Športni dvorani Kočevje OŠ Loka zopet potrdila naziv Junaki našega časa. Naziv je prejelo 38 osnovnih in srednjih šol ter dijaških domov, ki so se v tem šolskem letu posebej izkazali na področju prostovoljstva.

Natečaj Junaki našega časa je pod okriljem Slovenske filantropije letos potekal že desetič. Organizira se z namenom razvoja in promocije prostovoljstva med mladimi. OŠ Loka v natečaju uspešno sodeluje že tretje leto. V tem šolskem letu je naziv Junaki našega časa prejelo 48 učencev, ki so opravili 1327 ur prostovoljnega dela. V sklopu interesne dejavnosti Vitezi dobrodelnosti in prostovoljstva smo izvedli številne prostovoljske aktivnosti in ustvarili navdihujoče zgodbe.

Naziv Junaki našega časa so za predano in uspešno prostovoljno delo v tem šolskem letu prejeli: Nuša Dragoš, Lara Bahor, Zala Kapele, Tinaja Grom, Zarja Hutar, Iza Plut, Žak Zupančič, Nika Banovec, Tisa Bat, Žiga Kastrin, Rok Pezdirc, Žiga Miketič, Lara Pezdirc, Neja Veselič, Manca Lozar, Marjeta Absec, Neža Absec, Lea Galovec, Eva Ačko, Živa Ačko, Tisa Butala, Aneja Dvojmoč, Kaja Bahorič, Stefan Blagojević, Izabela Cerar, Zoja Mihelič, Sophia Patricija Mirtič, Eva Pezdirc, Ela Vrtin, Gal Gregorič, Žan Ivanušič, Zala Leskovar, Tilia Klobučar, Ajda Meke, Simon Petric, Ava Rahmanović, Leon Stepich, Dora Brajković, Eva Kastrin, Jošt Klepec, Timon Klobučar, Eva Kocjan, David Petric, Rok Skukan, Elma Veladžić, Julija Vrlinič, Asaja Zukanović in Matija Adlešič.

Učence, ki so opravili največ prostovoljskih ur, smo popeljali v Kočevje, kjer smo si poleg prireditve ogledali Pokrajinski muzej in se okrepčali s sladoledom.

Naziv Prostovoljstvu prijazna občina je za leto 2024 ponovno prejela tudi Občina Črnomelj, čestitke pa tudi OŠ Mirana Jarca Črnomelj, ki je naziv letos prejela prvič.

Na šoli smo ponosni na naše “viteze”, ki s svojimi dejavnostmi razvijajo pomembne vrednote, kot so empatija, odgovornost in skrb za druge ter krepijo vezi med šolo in širšo skupnostjo.

Koordinatorici projekta Sonja Malnarič in Sonja Štefanič.

Dostopnost