Skoči na glavno vsebino

Zapisnik sestanka šolske skupnosti OŠ Loka Črnomelj
Datum: 1. 2. 2024, ob 7.30.
Sestanek je potekal v predavalnici šole. Prisotni so bili predstavniki oddelkov od 4. do 9. razreda, manjkali so predstavniki: 6. c in 7. c.
Poleg učencev so bili prisotni še vodja šolske skupnosti, vodja šolske prehrane in pomočnica ravnatelja OŠ Loka Črnomelj.
Dnevni red:

  1. Sklepi zadnjega sestanka.
  2. Obvestila vodje šolske skupnosti.
  3. Pobude in predlogi.

Ad 1.
Preverili smo prisotnost učencev.
Pregledali smo zapisnik prejšnjega sestanka.
Ad 2.
Ker se je opazilo povečanje števila prekrškov, je vodja šolske skupnosti opozoril učence, da je uporaba aparatov za hrano in pijačo, ki se nahajata v športni dvorani, prepovedan. Še vedno je prepovedano tudi prinašanje hrane in pijače v šolo.
Predstavnike razredov se je obvestilo o predvideni spremembi gradbišča šole, ki naj bi potekala v zadnjem tednu meseca februarja. O podrobnostih bodo učenci obveščeni, ko bo šola imela vse podatke.
V torek, 13. 2. 2024, bo v šolski jedilnici potekal pustni ples v organizaciji učencev 9. razreda. Slednji so povabili tudi učence drugih razredov, da se plesa udeležijo. V želji, da v ples vključijo vse oddelke, bodo zbirali tudi glasbene želje, ki si jih naj učenci posameznega oddelka izberejo med razrednikovo uro.
Ad 3.
Pomočnica ravnatelja je opozorila učence, da pazijo na čistočo šole – sedaj, ko je bolj mokro vreme, je v šoli opaziti veliko blata. Če želijo učenci biti še naprej obuti, morajo bolj paziti na higieno. Vzpodbudila jih je tudi k rednemu pometanju razredov.
Vodja šolske prehrane je učence ponovno opozorila, da reditelji vestno razvrščajo malico.
Učenci so dali prošnjo, da ko je sneg, da bi se očistilo oz. splužilo pot do telovadnice.
Učenci, ki imajo zobni aparat, težko jedo sadje, zato naprošajo, da bi imeli v učilnici nož. Vodja šolske prehrane je povedala, da so noži v naravoslovnem kabinetu; če ga kateri učenec potrebuje, ga lahko pride iskat in potem nož ostane v tisti učilnici.

Učenci so dali predlog, da bi poleg hrenovke dobili drugo omako, saj vsi ne marajo gorčice; rajši bi kakšen kečap ali majonezo. Sledilo je še veliko drugih predlogov glede prehrane, ki si jih je zabeležila vodja šolske prehrane.

Sestanek smo zaključili ob 8.15.
Mentor: Tomaž Grdešič Predsednik ŠS: Lev Kavčič

Dostopnost