Skoči na glavno vsebino

Z zadnjim šolskim dnem v lanskem koledarskem letu se je končal tudi tekmovalni del matematičnega adventnega koledarja 2023. Učenci so ga vneto reševali, si pomagali drug drugemu, za rokave pa so pocukali tudi učitelje. Skupaj so se lotili lepih, včasih kratkih, včasih malce daljših, a vedno zanimivih dnevnih matematičnih izzivov.

Vse do izzivov zadnjega tedna se ni vedelo, koliko učencev bo stalo na zmagovalnem odru, a sta ravno zadnja dva izziva določila vrstni red.

Tako je zmagovalka postala lanskoletna zmagovalka adventnega koledarja sedmošolka Aneja Dvojmoč, drugouvrščena je bila sedmošolka Lara Pezdirc, na tretjem mestu pa se jim je pridružila šestošolka Sara Ferkula.

Med učitelji se je bil srdit boj, a sta učiteljici Jeni in Nuša morali premoč priznati učitelju Tomažu.

Vsem zmagovalcem čestitam za osvojene lovorike, vsem sodelujočim pa se zahvaljujem za izkazan interes, voljo, vztrajnost, predvsem pa za željo po odkrivanju matematike zunaj okvirov šolske učilnice in učbenikov.

Na vratih matematičnega kabineta bo kmalu visel januarski mesečni izziv. Upam, da vam bo všeč in da bo izzval vašo matematično žilico!

učiteljica Veronika

Dostopnost