Skoči na glavno vsebino

V torek, 17. 10. 2023, je šestošolce iz naše šole zaznamovala lepa izkušnja, saj smo se odpravili na tehniški dan v industrijsko cono TRIS Kanižarica. Naše potovanje je vključevalo ogled proizvodnih obratov treh priznanih podjetij: Adria, Lanea in X-Adena. Obisk je bil izjemno poučen in navdihujoč, saj smo spoznali, kako poteka proizvodnja in zakaj je takšno znanje pomembno za nas.

Obisk proizvodnih obratov je za učence neprecenljiv. Prinaša več pomembnih koristi:

Praktično učenje: Učenci so lahko videli, kako teorija, ki se je učijo v šoli, dejansko deluje v praksi. To jim omogoča globlje razumevanje predmetov, ki vsebujejo znanost, tehnologijo in ekologijo.

Navdih za prihodnost: Ogled proizvodnje podjetij, ki so na vrhu svojega področja, učencem daje vpogled v različne poklicne poti. Lahko jih navdihne za kariero, ki je povezana s tehnologijo, inovacijami in trajnostjo.

Razumevanje okoljskih vidikov: Ogled podjetij, ki poudarjajo trajnost in odgovornost do okolja, spodbuja okoljsko zavedanje med učenci. To je ključno za prihodnost našega planeta.

Razvoj kritičnega mišljenja: S postavljanjem vprašanj in raziskovanjem proizvodnih procesov spodbujamo razvoj kritičnega mišljenja pri učencih.

Obisk industrijske cone TRIS Kanižarica je tako odličen primer, kako lahko praksa izboljša razumevanje teorije. Hkrati pa spodbuja mlade, da razmišljajo o svoji prihodnosti, ki je lahko polna inovacij, trajnosti in napredka.

Dostopnost