Skoči na glavno vsebino

V petek, 13. 10. 2023, je v 1. razredu PŠ Griblje potekal tehniški dan promet skupaj z 2. razredom, ki je imel predmet, ustaljen po urniku – spoznavanje okolja. Obiskal nas je tudi policist s policijske postaje Črnomelj, gospod Anton Čadonič, ki nam je izčrpno predstavil, kako se varno vedemo v prometu. Odpravili smo se na sprehod po Gribljah, si ogledali prometne znake ter se preizkusili v pravilnem prečkanju ceste.

Drugo šolsko uro smo se pogovarjali in utrjevali znanje o udeležencih v prometu, o pravilnem prečkanju ceste ter o pripomočkih, ki jih potrebujemo, da smo v prometu vidni in varni.

Nato smo imeli zanimive dejavnosti. Prvi razred je naredil semafor za pešce, drugi razred pa semafor v prometu. Vsi skupaj smo naredili prometne znake in iz odpadne embalaže je vsak učenec izdelal svoje vozilo. Ravno ta dejavnost je bila po besedah učencev najboljši del dneva, saj bodo svoje avtomobile vključili v igro. S skupnimi močmi in medsebojno pomočjo smo narisali cesto, prehod za pešce in našo šolo. Učenci so bili s končnim izdelkom zadovoljni in veseli. Preživeli smo drugačen, zanimiv in poučen dan ter se naučili veliko novega.

Dostopnost