Skoči na glavno vsebino

Na OŠ Loka Črnomelj smo se že tradicionalno vključili v Nacionalni mesec skupnega branja in sicer z akcijo, poimenovano Pet minut na dan – vzemi knjigo v dlan! Brali smo prvo šolsko uro, vsaj prvih 5 minut v tednu od 2. 10. do 6. 10., v sklopu zaključka NMSB in Tedna otroka. Nekateri učenci so posegli po leposlovju za krajšanje časa, nekateri po domačem branju. Na voljo so imeli v vsakem razredu tudi revije. Učitelji so se angažirali in učencem ponudili literaturo iz svojega področja- knjige o glasbi, revije o naravi in svetu, angleško literaturo, prispevki o športu. Prva triada si je prisluhnila med seboj ali učiteljici, na PH Stratus pa v tem tednu tudi knjižničarki, ki jim je predstavila knjigo Medved in klobuk (avtorica A. Štefan). 

Tim za dvig bralne kulture na OŠ Loka Črnomelj je ponosen na svoje sodelavce, ki so se posebno angažirali za vzpodbujanje branja in se zahvaljuje učencem, da so s svojim sodelovanjem podprli kulturo branja in naše šolske akcije.

Vabljeni, da se tekom celotnega leta seznanite z dogodki po Sloveniji, ki se vrtijo okoli kulture branja na spletni strani: https://nmsb.pismen.si/, kjer najdete tudi bralno obarvane dogodke naše šole. 

Dostopnost