Skoči na glavno vsebino

V nedeljo, 18. 6. 2023, se je uradno zaključil projekt Tedni vseživljenjskega učenja (TVU). Naša šola je v času od 15. maja do 18. junija priredila kar sedem dogodkov za širšo javnost, v katerih opozarjamo na vseprisotnost in pomembnost učenja v vseh življenjskih obdobjih. O dogodkih smo obveščali sproti na naši spletni strani. Potrudili smo se, da za vsakogar pripravimo nekaj zanimivega. V okviru TVU smo tako priredili naslednje dogodke:

  1. KROG ODLIČNOSTI IN CLAYFULNESS – delavnica sproščanja s pomočjo gline in predstavitev nevrolingvističnega programiranja, ki nas opolnomoči in nam pomaga premagovati zahtevne situacije.
  2. PREDAVANJE O MITREJU – nadvse zanimiva predstavitev božanstva Mitre, njegove povezanosti s horoskopskimi znamenji, krščanstvom in avtorjem risanke Smrkci.
  3. GIBALNA URICA Z NAJMLAJŠIMI – gibalni poligon in druženje z otroki iz vrtca Otona Župančiča Črnomelj.
  4. POTOPISNO PREDAVANJE O KUBI – predstavitev življenja in kulture ljudi v socialistični republiki z veliko mirnejšim tempom življenja kot pri nas, ki nas popelje nazaj v čas Jugoslavije.
  5. POJEM, PLEŠEM – kulturna prireditev z revijo pevskih zborov in folklornih skupin učencev OŠ Loka Črnomelj.
  6. PAZLJIVO Z OGNJEM – krajše kamišibaj predstave, ki opozarjajo na pazljivo ravnanje z ognjem. Učenci interesne dejavnosti Društvo mladi gasilec so učencem prve triade sosednje šole predstavili poučne zgodbe v dveh ponovitvah.
  7. POHOD S STARIMI STARŠI – pohod do cerkve Sv. Sebastijana in druženje učencev s svojimi starimi starši.

Nekaj utrinkov z vsakega dogodka si lahko ogledate med fotografijami. Veselimo se prihodnjih Tednov vseživljenjskega učenja, ko bomo ponovno poskusili pripraviti za vsakogar nekaj.

Koordinatorica TVU za OŠ Loka Črnomelj: Petra Poplašen

Dostopnost