Skoči na glavno vsebino

V torek, 4. 4. 2023, in v sredo, 12. 4. 2023, sta v Kulturnem domu Črnomelj potekali reviji otroških in mladinskih pevskih zborov Bele krajine.  

Na reviji otroških zborov »Zapojmo pesem 2023« se je predstavilo deset zborov, med njimi tudi dva otroška zbora naše šole – OPZ podružnice Adlešiči in Starejši OPZ OŠ Loka Črnomelj. Pod vodstvom Helene Banovec in ob klavirski spremljavi Katje Peganc je vsak zbor zapel tri pesmi.  

Z očarljivim nastopom in hudomušnimi pesmicami so navdušili tako občinstvo kot tudi strokovno spremljevalko prireditve, gospo Tatjano Mihelčič Gregorčič.  

Prav tako se je en teden kasneje odlično odrezal Mladinski pevski zbor Maestoso, ki je s svojim ubranim in muzikalno dovršenim petjem navdušil poslušalce ter strokovno spremljevalko, ki je zbor med osnovnošolskimi mladinskimi zbori prepoznala kot zbor z najkvalitetnejšim nastopom.  

Navdušenje poslušalcev in mnenje strokovne spremljevalke sta nas zelo razveselila, nastop v živo pa nam je po dolgem času podaril prijetno izkušnjo, ki nam daje zagon za nadaljnje delo.  

Helena Banovec, zborovodkinja  

Foto: Jani Pavlin 

Dostopnost