Skoči na glavno vsebino

V letošnjem šolskem letu smo se učenci 1. b z učiteljicama vključili v mednarodni projekt eTwinning Eco-Friendly butterflies on a mission.

Pri tem sodelujemo še z učenci iz Severne Makedonije (Primary School “Goce Delchev” – Konche) in Romunije (Scoala Gimnaziala „Sfantul Andrei”, Mangalia).

Namen projekta je spodbuditi učence v starosti od 6 do 10 let k raziskovanju narave okoli sebe in k skrbi za okolje.

Kot »Okolju prijazni metulji na misiji« bomo razvijali odnos, spretnosti in občutek odgovornosti do ohranjanja narave z vsemi njenimi sestavinami. Prav tako se bomo učili reciklirati in ponovno uporabiti materiale ter ohranjali svoja mesta/vasi ekološko čista ter vsa ta znanja delili naprej med svoje vrstnike in odrasle.

Dejavnosti, ki smo jih izvedli novembra in decembra:

1. ECO-FRIENDLY BUTTERFLIES, LET’S GATHER!

Učenci so izdelali svojega avatarja in se predstavili v angleškem jeziku. Predstavitve smo združili v aplikaciji Padlet. Med pripravo in snemanjem smo se zelo zabavali.

https://padlet.com/angelasoare42/eco-friendly-butterflies-on-mission-shtkcg49p9ofu7yo

2. THE PROJECT LOGO

Ker smo že postali prijatelji, smo se odločili, da skupaj ustvarimo logotip naše misije. Učenci vsake države so narisali in izbrali 3 najboljše risbe za glasovanje:

– S. Makedonija je narisala metulje in glasovala za najljubšo rožo.

– Romunija je narisala rože in glasovala za sonce.

– Slovenija je narisala sonce in glasovala za metulja.

Na koncu smo sestavili vse dele v skupen logotip oz. zastavo.

3. WORKSHOP: Eco-friendly Butterflies costumes

Pri tej dejavnosti so vodenje prepustili učencem. Oblikovali smo MEDNARODNE SKUPINE in učenci so sedaj del njihovih skupin, ki jih sestavljajo barve. Zaradi manjšega števila učencev smo bili razdeljeni v 4 skupine. Vsak učenec iz skupine, npr. Rdeči metulji, je izdelal model rdečega metulja iz recikliranih materialov. Druga skupina, Modri metulji, je ustvarila model modrega metulja in tako naprej. Ko so bili vsi naši modeli narejeni, smo jih fotografirali in ločeno objavili v anketi, tako da je

vsaka skupina glasovala za najboljši model. Tako smo dobili 6 različnih modelov metuljev, ki smo jih potem izdelali v delavnicah.

Vsako metuljevo krilo je bilo narejeno iz kartona, nanje pa smo prilepili reciklirane materiale.

4. Eco-friendly Christmas tree and dance

December je mesec praznovanj, veselja in druženja. Zato smo se odločili, da bomo izdelali okolju prijazno božično drevesce z eko okraski in ustvarili plesno koreografijo z metuljevimi krili na skladbo Jingle Bells.

Klikni nanjo.

Vse tri plesne koreografije na skladbo Jingle Bells smo združili v eno skupno.

Še več utrinkov pa si lahko ogledate na spodnjih fotografijah.

Barbara Hlebec, vodja projekta

Dostopnost