Skoči na glavno vsebino

Društvo za Združene narode za Slovenijo in Platforma Sloga sta tudi letos razpisala literarni in fotografski mladinski natečaj ob mednarodnem dnevu človekovih pravic. Tema letošnjega natečaja je bila dostop do čiste vode in sanitarne ureditve. Z natečajem so želeli mladim ponuditi priložnost, da svoje vtise in razmišljanja o dostopu do čiste vode in sanitarnih ureditev izrazijo skozi besedo ali fotografijo.

Na natečaju so sodelovali mladi, stari od 12 do 29 let. V starostni kategoriji OSNOVNA ŠOLA je bila na fotografskem natečaju nagrajena fotografija naše devetošolke Anje Tomanič z naslovom Somewhere in the world, ki jo je ustvarilapod mentorstvom učiteljice Katarine Pavlakovič. To pa še ni vse. Anjina fotografija je prejela tudi nagrado za najizvirnejše delo celotnega fotografskega natečaja (v konkurenci od 12 do 29 let). Komisija je zapisala, da se je tako odločila »zaradi sporočilnosti in izvirnosti«.

Nagrajena dela bodo objavljena tudi v publikaciji, ki bo izšla marca 2022. Naša devetošolka bo za osvojeno prvo nagrado prejela brezžične slušalke AirPods2. Anji in njeni mentorici Katarini za izjemen uspeh iskreno čestitamo! Najizvirnejše delo celotnega fotografskega natečaja z naslovom Somewhere in the world pa si lahko ogledate tukaj:

Anja Tomanič: Somewhere in the world

Literarno-novinarski krožek
OŠ Loka Črnomelj

Dostopnost