Skoči na glavno vsebino

<![CDATA[V četrtek, 26. 5. 2016, smo se odpravili na 2. izletniško kolonijo mladih likovnikov Dolenjske in Bele krajine v Gradež. Namenjena je likovnim krožkom Dolenjske in Bele krajine, letos pa sta se pridružila tudi dva foto krožka. Kolonije se je udeležilo približno 90 izbranih otrok ter 13 mentorjev. Z naše šole so se kolonije pod mentorstvom Katarine Pavlakovič in Špele Vraničar udeležile: Urška Jurejevčič, Katarina Horvat, Ana Miketič, Lara Žohar, Nuša Cekuta, Sara Hutar, Tina Jerman, Tanja Smrekar , Nika Vrlinič, Neja Ramuta in Neža Janežič. Gre za nepozabno in bogato likovno izkušnjo, ko si učenec v družbi ostalih likovno nadarjenih vrstnikov poišče svoj motiv na prostem in ga ob pomoči svojega mentorja realizira v izbrani risarski ali slikarski tehniki oziroma v fotografiji.
Po dolgi vožnji smo si najprej ogledali mesto Gradež, ki nam je ponujalo pestro paleto motivov, od starokrščanskih cerkva, hišk nepravilnih oblik, bogatega rastlinja do peščenih plaž in pisanih dežničkov ter morja. Polni navdiha smo se »utaborili« na mestnem trgu. Vsaka si je izbrala svoj motiv in imela dobre tri ure časa za delo. Potem smo si privoščile kosilo in sprehod do plaže, kjer so se najpogumnejša dekleta tudi namočila v morju. Polni vtisov smo se vrnili nazaj domov. Preživeli smo kreativen dan.

Vsi nastali izdelki učencev ter fotografije druženj in ostalega dogajanja bodo v naslednjem tednu objavljeni na spletni strani kolonije (https://sites.google.com/site/izletniskakolonijamldinbk).

]]>

Dostopnost