Skoči na glavno vsebino

<![CDATA[Učenka naše šole, Manca Lovrin, se je v četrtek, 10. marca, udeležila regijskega posveta 26. otroškega parlamenta, na temo pasti mladostništva, ki je potekal v veliki sejni dvorani novomeškega Rotovža.

Na posvetu je sodelovalo 33 delagatov, izbranih na šolskih in občinskih parlamentih, ki so zastopali 13.800 osnovnošolcev iz 42 osnovnih šol 24 občin širše dolenjske regije. Črnomaljsko občino sta poleg Mance zastopala še Jakob Kavšek iz osnovne šole Mirana Jarca in Kevin Požek iz osnovne šole Komandanta Staneta Dragatuš.

Udeležence je ob začetku nagovoril župan mestne občine Novo mesto, Gregor Macedoni. Udeleženci so nato najprej predstavili dogajanje na šolskih in občinskih parlamentih, potem pa so se razdelili v štiri skupine, v katerih so debatirali na dane teme. Na koncu so izbrali predstavnike skupin, ki so njihove zaključke predstavili ostalim. Vsi udeleženci pa so lahko ob predstavitvah povedali tudi svoje mnenje in podali svoje predloge.

Po končanem posvetu so udeleženci izvolili predstavnike regijskega parlamenta, ki nas bodo zastopali na državnem srečanju v Ljubljani. Izvolili so osem predstavnikov, med njimi je tudi predstavnik iz črnomaljske občine, učenec OŠ Mirana Jarca, Jakob Kavšek.

Mentorica, Jeni Kure

]]>

Dostopnost