Skoči na glavno vsebino

<![CDATA[V petek, 3. april 2015, je Adlešiče obiskala ameriška snemalna ekipa Rick Steves Europe. Posnela je našo folklorno točko.

Rick Steves Europe je snemalna agencija, ki je že več desetletij prisotna na ameriškem tržišču. Poleg potovalnih programov tiskajo tudi potovalne priročnike, ki so na ameriškem trgu najbolj prodajani. Del njihove produkcije so tudi radio intervjuji in TV-oddaje. Le te se predvajajo na PBS (ameriški javni televiziji).

Te dni so obiskali razne kraje po Sloveniji ter snemali velikonočne običaje. K snemanju pa so povabili tudi nas, da bi se predstavili s folklorno točko. Vabilu smo se seveda z veseljem odzvali.

Snemalci so bili nad našo točko zelo navdušeni in smo jo zato morali predstaviti še enkrat. Ne vemo, če so nas kaj razumeli, videli pa smo, da so se ob gledanju naše predstave zelo zabavali in da smo jim prikazali nekaj, česar še niso videli.

Tudi takšnih nastopov se zelo veselimo, ker radi pokažemo, kaj smo se naučili. Lepo se nam zdi, da z našim nastopom ljudi spravimo v dobro voljo.

]]>

Dostopnost