Skoči na glavno vsebino

UNESCO projekt Drugačnost nas bogati spodbuja sprejemanje in razumevanje različnosti med ljudmi. V letošnjem šolskem letu so bili v projekt vključeni učenci 4. c razreda, ki so se med izvedbo povezali s skupino učencev Osnovne šole Milke Šobar – Nataše.  

V okviru projekta smo izvedli delavnico Sprejemanje drugačnosti, ki je učencem omogočila razumevanje, zakaj je potrebno sprejeti ljudi, ki se razlikujejo od nas, hkrati pa so se naučili, kako s preprostimi dejanji izboljšajo medsebojne odnose. Po delavnici so učenci napisali razglednico za učence 6. razreda OŠ Milke Šobar – Nataše. Slednji so se odzvali s pisnim povabilom na obisk. Učenci so se povabila razveselili in pripravili darila. 

Obisk je bil nepozaben dogodek, saj so spoznali nove prijatelje in njihovo šolo. Predvsem so bili navdušeni nad namiznim nogometom, tekalno stezo, senzorno sobo, delom logopedinje ter njihovo učilnico. Razveselili so se tudi darilc, ki so jim jih pripravili učenci Osnovne šole Milke – Šobar Nataše. Ob odhodu so jim obljubili, da jih zagotovo še kdaj obiščejo.  

Skozi aktivnosti projekta smo učencem omogočili neposreden stik s sovrstniki, ki se razlikujejo od njih, kar omogoča boljše razumevanje in sprejemanje drugačnosti, projekt pa je hkrati odličen primer, kako lahko z enostavnimi dejavnostmi izboljšamo medsebojne odnose v skupnosti. 

Dostopnost