Skoči na glavno vsebino


Dragi učenci, starši in mentorji branja! S ponedeljkom, 19. 9. 2022, pričnemo z opravljanjem Župančičeve bralne značke. Možnost opravljanja obveznosti o prebranih knjigah bo potekalo do konec aprila. Učenci, ki bodo opravili vse dolžnosti Župančičeve bralne značke, se bodo v mesecu maju udeležili tudi nastopa določenega avtorja oz. avtorice na naši šoli.
Bralna značka, tekmovanje v prebranih knjigah, obstaja že več kot 60 let. Dragi učenci in učenke, pridružite se tej tradiciji tudi vi!

BRALNA ZNAČKA DANES

vsako leto 140.000 bralcev

vsako leto okoli 70 % vseh osnovnošolcev

vsako leto več kot 7.000 mentorjev branja v osnovnih šolah

vsako leto več kot pol milijona prebranih knjig
Na šolski spletni strani, pod zavihom KNJIŽNICA, Bralni seznami (https://www.os-loka-crnomelj.si/bralni-seznami/), najdete priporočilni seznam knjig, ki vam jih priporočava knjižničarja. Učenci od 1. do 5. razreda se za daljši seznam obrnite tudi na svoje mentorje, razrednike. Učenci od 1. do 5. razreda zadolžitve Župančičeve bralne značke opravljate pri svojih razrednikih. Učenci 6. in 7. razredov opravljate obveznosti pri knjižničarki Urši, učenci 8. in 9. razredov pa pri knjižničarju Antonu. 
Pričnemo s ponedeljkom, 19. 9. 2022! V tednu od 19. 9. do 23. 9. vas v knjižnici, ob izposoji knjige, čaka tudi mala vzpodbuda.
Veliko užitkov v branju.


Urša Prus, koordinatorka Župančičeve bralne značke na OŠ Loka Črnomelj

Dostopnost