Skoči na glavno vsebino

Zadnji dan pouka, 24. 6. 2022, smo imeli na OŠ Loka prireditev ob koncu šolskega leta. Pripravila jo je učiteljica Darinka Krušič, vodili sta jo osmošolki Ema Absec in Katarina Šolar. V začetku smo se spomnili tudi dneva državnosti, pevski zbor pa je zapel himno. Nato so se zvrstile različne glasbene in plesne točke: twirling, hip hop, kvartet violin, zadoneli so zvoki klavirja, zapela je tudi šestošolka Lina Rožman …

Pevski zbor z mentorico Heleno Banovec pa je pripravil presenečenje za učiteljico glasbe Majdo Veselič: zapeli so ji pesem Pojemo, plešemo na melodijo znane popevke Zemlja pleše. V besedilu, ki sta ga prepesnila šestošolec Nik Šterk in učiteljica Helena Banovec, smo lahko med drugim prisluhnili besedam: »Segla nam je do srca, Majda, učitel’ca …« Predana učiteljica glasbe se bo namreč konec šolskega leta upokojila.

Učenci so pripravili presenečenje tudi ravnateljici Damjani Vraničar, ki je vrsto let vodila našo šolo, v naslednjem šolskem letu pa prehaja na novo delovno mesto. V zahvalo za predano vodenje šole so ji podarili cvetje in linorez pisanice.

Na koncu sta ravnateljica in podravnateljica podelili srebrna in zlata priznanja, ki so jih prejeli najuspešnejši učenci šole. Zadoneli so še zvoki pesmi Počitnice so tu v izvedbi pevskega zbora, nato pa so učenci odhiteli v sončen dan, počitnicam naproti.

Literarno-novinarski krožek

OŠ Loka Črnomelj

Dostopnost