Skoči na glavno vsebino

Po dveh letih so učenci likovnega in fotografskega krožka v petek, 27. 5. 2022, zopet ustvarjali na 6. izletniški koloniji mladih likovnikov Dolenjske in Bele krajine, ki jo organizirata OŠ Loka Črnomelj in OŠ Grm Novo mesto.

74 učencev in mentorjev z devetih belokranjskih in 52 z osmih dolenjskih osnovnih šol je ustvarjalo v mestu Krk na hrvaškem istoimenskem otoku. Po vožnji so si najprej ogledali staro mestno jedro in preučili številne motive. Vsak udeleženec si je izbral svojega, ki ga je prikazal s slikarsko ali risarsko tehniko, pri čemer pa so ga vodili mentorji. Likovniki so se po svojih najboljših močeh potrudili narediti zanimive in slikovite izdelke. Ogledali so si tudi dela svojih vrstnikov, se pogovarjali z radovednimi mimoidočimi, ki so bili zainteresirani za nakupe del, in spoznali prijazne domačine, ki so jih celo pogostili. Kljub začetnim dežnim kapljam je učence pri delu spremljalo poletno vreme, ki jih je vabilo h kopanju v toplem morju. Po delu so si tako naprej privoščili kosilo, nato pa še skok v morje in sprehod po mestu z nakupom spominkov ali sladoleda. Učenci so se tako družili med sabo in s svojimi učitelji ter pridobili nova znanja in izkušnje.

Za dokumentiranje izdelkov je skrbel fotografski likovni krožek z mentorico Katarino Pavlakovič. Vse izdelke si boste lahko čez nekaj dni ogledali na spletni strani kolonije na povezavi: https://izletniskakolonija.splet.arnes.si/

Mentorica in organizator kolonije za Belo krajino

Špela Vraničar

Dostopnost