Skoči na glavno vsebino

V četrtek, 12. 5. 2022, so se upokojeni učitelji in tehnični delavci zbrali pred OŠ Loka Črnomelj. Skupaj z ravnateljico in pomočnico ravnateljice so se z avtobusom odpeljali do Podružnične šole Adlešiči.   Vodja podružnice Tadeja Kuzma jim je na kratko predstavila šolo. Ogledali so si okolico in notranjost šole.

Ob 17.45 so si ogledali prireditev, ki je potekala v Domu krajanov v Adlešičih. V uvodnem delu jih je pozdravila ravnateljica Damjana Vraničar in jim orisala potek dogodkov v sklopu podpisa pogodbe o dolgo pričakovani gradnji OŠ Loka Črnomelj. Nato so prisluhnili združenemu pevskemu zboru matične šole in Podružnične šole Adlešiči ter izvedbi pesmi iz spevoigre Kresniček.  

V nadaljevanju so nastopili učenci Podružnične šole Adlešiči. Predstavili so se s petjem, otroško folkloro, kamišibajem, recitacijami in plesom. Prireditev sta odlično povezovali tretješolka Jana Peteh in četrtošolka Lea Cvitkovič. 

Na koncu prireditve se je vsem nastopajočim v imenu upokojenih učiteljev in tehničnih delavcev zahvalila gospa Milka Kocjan. 

Učenci so bili nastopa veseli, saj takšnih prireditev v času korone ni bilo. 

Učitelji in tehnični delavci smo z druženjem nadaljevali tudi v jedilnici OŠ Loka Črnomelj. Naše kuharice so s svojim znanjem, izkušnjami in spretnimi rokami poskrbele za odlično večerjo.   

Oglejte si še fotografije, ki jih je posnela Sonja in so trajen zapis čudovitega dogodka.    

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Dostopnost