Skoči na glavno vsebino

V petek, 4. 6. 2021, smo se 1. razredi matične šole Loka in podružnične šole Adlešiči, odpeljali do Krajinskega parka Lahinja. Vodniki so nas razdelili v manjše skupine, v katerih so potekale različne dejavnosti. Po krajši predstavitvi parka in nekaterih pripomočkov, ki so jih nekoč uporabljali pri različnih opravilih, smo odgovarjali na vprašanja in tako preverili, kaj smo si zapomnili.

Ogledali smo si 250 let staro belokranjsko kmečko hišo s črno kuhinjo, v kateri smo  se preizkusili v ribanju tal in si ogledali, kako so včasih “delali” luč.

Pri eni izmed dejavnosti, smo si ogledali filmček o pesniku Otonu Župančiču in reševali uganke, sestavljali sestavljanko z motivom želve sklednice in z lepljenjem nalepk razvrščali živali v ustrezno življenjsko okolje.

Po malici smo se sprehodili skozi podest in si ogledali Nerajske luge in ptičjo opazovalnico. Odšli smo do izvira Krnica, kjer smo se preizkusili v nošenju vode. Nazadnje smo si ogledali še sotočje Nerajčice in reke Lahinje.

Preživeli smo lep  dopoldan in se naučili veliko novega o življenju in delu nekoč, ter o vrstah in značilnostih živali in rastlin v KP Lahinja.

Dostopnost