Skoči na glavno vsebino

Teden pisanja z roko je vseslovenska akcija, s katero ozaveščamo o pomenu ohranjanja pisanja z roko. Organizira jo Društvo Radi pišemo z roko skupaj z Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport ter Zavodom RS za šolstvo.

Na OŠ Loka Črnomelj smo se projektu pridružili že četrto šolsko leto. V času prevladujočega digitalnega komuniciranja želimo učence ozaveščati o pomenu pisanja z roko in poudarjati individualnost, saj je pisava vsakega človeka neponovljiva in unikatna. Pri pisanju z roko velja, da možgani bolje delujejo, kot pri pisanju z računalnikom in da se informacija, ki jo napišemo z roko, dlje časa ohrani v spominu. Pravijo tudi, da se nam pri pisanju z roko utrne več idej, ohranjamo pa tudi dolgotrajnejšo pozornost.

Osrednja tema letošnjega šolskega leta je bila Pišem pismo prijatelju. Sodelovali so tako učenci kot tudi zaposleni na šoli. Nastalo je veliko unikatnih pisem, sporočil, pisav in drugih izdelkov. Nekateri so svoja pisma poslali tudi prijateljem in jih zagotovo presenetili, saj je v današnjem času takšna pošta v poštnem nabiralniku redkost in pravo doživetje.

Na povezavi KLIK si lahko ogledate, kako ustvarjalni smo bili.

Iskreno se zahvaljujemo vsem za sodelovanje in si želimo, da v času prevladujoče digitalne komunikacije ostane pisanje z roko nepogrešljiva spretnost in lepa navada, ki jo je potrebno ohranjati in negovati.

» Šele ko pišeš z roko, si v stiku s svojim srcem. In šele ko si v stiku s svojim srcem, je tvoja kreativnost iskrena, edinstvena in nezamenljiva. Zato piši in riši z roko, in se odkrivaj.« (A. Bagola)

Dostopnost