Skoči na glavno vsebino

Spoštovani sodelavci in učenci!

  1. Posredujemo povabilo Slovenske sekcije IBBY k sodelovanju ob praznovanju 2. aprila, mednarodnega dneva knjig za otroke in mladino.

Pri Bralni znački se tradicionalno z veseljem pridružujemo bralno spodbujevalni akciji (vse o njej boste našli spodaj) in vam sporočamo, da tudi letos velja: prebrane knjige s seznama »štejejo« za bralno značko …

Če knjig ni v domačih knjižnicah, jih lahko nekaj najdete na platformi Biblos – v e-obliki, za izposojo ali za nakup:

(samo nekatere od njih, druge boste gotovo našli sami …: KLOBUK GOSPODA KONSTANTINAMODROST NILSKIH KONJEVŠKRŽATI UMOLKNEJO OPOLNOČISREDI SREČE IN V ČETRTEK ZJUTRAJ … in v španščini: EL ANILLO MAGICO; ČUDEŽNI PRSTAN)

 

  1. V nadaljevanju vas opozarjamo še na nekatere uporabne povezave ter opozarjamo na popuste pri nakupu knjig v nekaterih založbah.

______________________________________________________________________________________________________

PRAZNOVANJE 2. APRILA, MEDNARODNEGA DNEVA KNJIG ZA OTROKE

Upam, da ste zdravi in da čas v samokaranteni preživljate v družbi dobrih knjig. Bliža se 2. april, mednarodni dan knjig za otroke. Letos bo praznovanje 2. aprila v vseh pogledih zelo posebno. Želimo si, da bi se s pomočjo dobrih knjig in spleta povezali in kljub trenutnim razmeram praznovali skupaj!

Kot veste, je letošnji sponzor 2. aprila Slovenska sekcija IBBY. Poslanico z naslovom Lakota po besedah je napisal Peter Svetina, plakat in vabilo-kocko je ustvaril Damijan Stepančič, vse gradivo je oblikovala Melita Rak.

Skupaj z Mestno knjižnico Ljubljana, Pionirsko smo pripravili bralno spodbujevalno akcijo s knjigami Petra Svetina in Damijana Stepančiča, ki jo lahko najdete na naši spletni strani:

Sedaj pa vas pozivamo, da se v naslednjih dneh skupaj pripravimo na praznovanje: izberite si svojo najljubšo knjigo s seznama (ali pa tako, ki vas ob letošnjem praznovanju 2. aprila še posebej nagovori), preberite odlomek (ali pa kar celo knjigo)  in ga delite z nami – posnemite se in svoj posnetek delite na svojem facebook profilu, pri tem pa v objavi označite tudi Slovensko sekcijo IBBY. Ali pa posnetek pošljite nam (ibby.slovenia@gmail.com) pa ga bomo mi objavili na naši FB strani.

Delite ideje za dobre knjige s svojimi prijatelji. V teh dneh smo še posebej lačni besed.

Želimo vam obilo zdravja in dobrih knjig,

Tilka Jamnik, predsednica Slovenske sekcije IBBY

______________________________________________________________________________________________________

ZA KRAJŠE DNEVE:

Organizacija UNESCO​ je omogočila dostop do svoje svetovne digitalne knjižnice. Ta združuje širok nabor kulturnih in izobraževalnih vsebin. Na spletnem mestu najdete zanimivo gradivo, različna besedila, zemljevide, fotografije, posnetke in filme v sedmih jezikih. Do vsebin lahko dostopate na povezavi: https://www.wdl.org/en/.

WORLD DIGITAL LIBRARY

6000 mednarodnih spletnih revij, časnikov in časopisov.
Portal PressReader omogoča vsem članicam in članom Narodna in univerzitetna knjižnica​ ter splošnih knjižnic dostop do publikacij v številnih jezikih. Navodila za dostop najdete na naslednji povezavi: https://mreznik.nuk.uni-lj.si/vir/library-pressdisplay.

Lutkovno gledališče Ljubljana

Predstave Lutkovnega gledališča Ljubljana bodo v času trajanja epidemije dostopne na povezavi: https://vimeo.com/showcase/6866479

Boštjan Gorenc Pižama: Pravljice v živo.

Kako si v BIBLOSU izposodite e-knjige s člansko izkaznico splošne knjižnice: VIDEO NAVODILO.

Arhiv oddaj 50 knjig, ki so nas napisale.

Spremljajte našo spletno stran. Redno osvežujemo SEZNAM PREDLOGOV IN POVEZAV.

______________________________________________________________________________________________________

PONUDBA ZALOŽB:

Založba Sodobnost: Znižane knjige za krajšanje časa.

MIŠ založba: 25 % popust na vse knjige.

Založba Didakta: Pripravili so izbor z več kot 100 naslovi po znižanih cenah in popustom 3ZA2. Brezplačna dostava s kodo: pomlad.

Mladinska knjiga: Veliko spomladansko znižanje in brezplačen dostop do 50 e-knjig.

Založba Zala: brezplačne e-knjige.

Založba Sanje: Sanjska razprodaja.

Založba Graffit: Stripi: Asterix, Gafield, Smrkci, Mulčki (Snoopy) in ostali liki so vam s kuponom marec_15 na voljo s 15% popustom.

Založba Beletrina.

 

Ostanite zdravi!

Društvo Bralna značka Slovenije – ZPMS

Dostopnost