Skoči na glavno vsebino

V četrtek, 30. maja 2019, so se učenci likovnih krožkov in njihovi mentorji z enajstih dolenjskih in osmih belokranjskih osnovnih šol odpravili na izletniško kolonijo v italijansko mesto Gradež. Za dokumentiranje nastalih izdelkov se je pridružil še fotografski krožek OŠ Loka Črnomelj. Tako je predvsem v starem mestnem jedru ustvarjalo več kot 100 osnovnošolcev.
Kolonija je nastala kot sodelovanje med nekdanjim učiteljem LUM na OŠ Loka Črnomelj Urošem Strugarjem, ki sedaj organizira dolenjski del odprave in sedanjo učiteljico LUM Špelo Vraničar, ki organizira belokranjski del odprave.

Namen kolonije je likovno ustvarjanje v slikovitem obmorskem mestu, ki nudi pestro paleto motivov, v katerih učenci razvijajo občutek za upodabljanje prostora, izbiro barv in prikaz ambienta ter ustvarjanje na prostem, kar si med poukom le redko privoščimo. Poleg pridobivanja likovnih izkušenj smo se na koloniji tudi bolj sproščeno družili in ob koncu privoščili še sprehod po mestu in sladoled, morje pa za kopanje letos žal ni bilo dovolj toplo.Našo šolo so na koloniji zastopali Gal Stopar (8.c), Kaja Žunič, Marija Brinc, Lea Peršič, Kaja Šimec, Klara Mihelič (vse 9.a),  Neža Barič, Neli Dražumerič, Nuša Jankovič (vse 9.b) pod mentorstvom Špele Vraničar. Za dokumentiranje izdelkov pa so skrbele fotografinje Anja Grahek (8.a), Vita Avguštinčič (9. a) in Teja Butala (9.b) pod mentorstvom Katarine Pavlakovič.

Izdelki bodo kmalu na ogled na spletni strani izletniške kolonije.

Organizatorka za belokranjski del kolonije Špela Vraničar in mentorica fotografksega krožka Katarina Pavlakovič

Dostopnost