Skoči na glavno vsebino

Sestanek je bil 15. 5. 2019, od 7.30 do 8.15 v predavalnici OŠ Loka.

Prisotni so bili predstavniki oddelčnih skupnosti od 4. do 9. razreda, razen iz 7. a, 8. a, 8. b, 8. c in 9. b.

Prisotne so bile še: ravnateljica, ga. Damjana Vraničar, bibliotekarka, ga. Urša Prus in mentorica Marija Špringer. Slednja je bila tudi zapisnikarica.

Sestanek sta vodila: predsednik ŠP Michel Horn in podpredsednik ŠP Miha Domitrovič.

Dnevni red je bil naslednji:

  1. pregled sklepov 5. sestanka
  2.  razno

K1) Učenci 5. b in 5. c so povedali, da je delno že rešen problem nošenja malice iz matične šole na srednjo šolo, kjer ta dva razreda »gostujeta«. Včasih jim pomaga tudi dežurni učenec ali pa gre po malico več učencev.

SKLEP: Za naslednje šolsko leto, če bodo petošolci še na tej šoli, predlagajo, da bi jim v šolski kuhinji dali papirnato brisačo, s katero bi pobrisali po tleh, če se jim pijača nehote polije ali med potjo karkoli drugega popacka.

 Učenci 4. in 5. razredov so povedali, da se predvsem nekateri osmošolci in devetošolci grdo prerivajo v vrsti med mlajše učence pri delitvi kosil. To se dogaja ob koncu 5. ure.  Dežurni učitelj jih 6. uro sicer opozori, a večkrat ne pomaga.

SKLEP: Dežurni učitelj naj dosledno skrbi za red pri delitvi kosil 6. uro. Nekateri učenci  2. in 3. triade pa, ki imajo stisko s časom zaradi avtobusov, naj prosijo učitelje zadnjih 5 minut pred koncem 5. ure, da jih spustijo od pouka na kosilo. To se ponekod že dogaja, saj je potem gneča konec 5. ure manjša.

Drugače pa je odnos do hrane pri malici in kosilih s strani učencev boljši, kot je bil na začetku šolskega leta.

K2) Pri zadnji točki so učenci, ki se vozijo v smeri Črnomelj – Adlešiči na 2. razvozu, potožili, da morajo zadnje dni večkrat stati ali se posedati po tri na sedeže v avtobusu. Prav tako so predlagali učenci, ki se vozijo v smer Lahinja in Griblje, na 2. razvozih, da bi potrebovali avtobus z več sedeži zaradi gneče.

Učenci so še povedali, da nekateri  šolski avtobusi niso opremljeni z varnostnimi pasovi.

SKLEP: Ravnateljica je obrazložila, da bo šola posredovala te informacije prevozniku MPOV in opozorila na omenjene težave. Če dežurni učitelj na postajališču opazi, da bodo morali učenci na avtobusu stati, naj to posreduje v tajništvo šole, to pa bo obvestilo prevoznika MPOV, da bodo omogočili prevoz otrok z dodatnim avtobusom.

Gospa ravnateljica je ob koncu sestanka nagovorila učence, naj bodo kritični, ustvarjalni in delovni, naj sodelujejo na razrednih urah in šolskem parlamentu tudi naslednje šolsko leto. Naj pomagajo drug drugemu in naj bodo nasploh za zgled drugim z dobrimi dejanji. »Življenje ni »cona ugodja«, kjer samo čakamo, da se nekaj zgodi. Pri tem moramo sodelovati, biti aktivni in le-tako bo naš uspeh dosežen.«

Čisto na koncu pa se je mentorica Marija Špringer zahvalila učencema Michelu Hornu in Mihi Domitroviču za vestno vodenje vseh sestankov Šolskega parlamenta in prijetno sodelovanje skozi vse šolsko leto. Prejela sta simbolični knjižni darili.

Epilog sestanka pa je bil ogled kratkega animiranega filma o Ježkovem prijateljstvu, ki je dobra popotnica za delo vnaprej.

Priloga: lista prisotnih članov

Zapisnik zapisala: Marija Špringer, mentorica ŠP OŠ Loka

Dostopnost