Skoči na glavno vsebino

V petek, 1. marca 2019, so trije naši učenci: Michel Horn, Marko Mikunovič in Miha Domitrovič, sodelovali na 29. občinskem šolskem parlamentu. Sestanek je potekal v sejni sobi Občine Črnomelj.

 Poleg učencev naše šole  so na sestanku sodelovali še učenci iz drugih osnovnih šol občine Črnomelj: OŠ Stari Trg ob Kolpi, OŠ komandanta Staneta Dragatuš, OŠ Vinica, OŠ Mirana Jarca, OŠ Milke Šober Nataše.

Sestanek je začela z uvodnimi pozdravi gospa Sonja Strgar, predsednica Društva prijateljev mladine Črnomelj. Sledil je pozdravni nagovor črnomaljskega župana, g. Andreja Kavška. Koordinatorka srečanja je bila ga. Saša Balant.

Letošnja tema debate je bila spet Šolstvo in šolski sistem, ki so jo mladi parlamentarci nadgradili z novimi predlogi in idejami.

 Naš devetošolec Michel Horn  je bil izbran za vodjo seje in se je v tej vlogi odlično odrezal. Prav tako velja zelo pohvaliti tudi našega debatorja Marka Mikunoviča, ki je bil parlamentarec že lani, Miha Domitrovič pa je letos sodeloval prvič in je zelo dobro zagovarjal svoja stališča.

Sestanek je trajal dve uri. V tem času so se pogovorili in izrazili svoja mnenja in stališča o šoli za življenje, medsebojnih odnosih, načinih poučevanja in o učnih vsebinah. Mladi debatniki so izvolili štiri kandidate, ki bodo Belo krajino zastopali na regijskem šolskem parlamentu, 19. marca 2019, v sejni sobi občine Novo mesto.

Za regijski šolski parlament so bili izbrani naslednji parlamentarci: Michel Horn, Marko Mikunovič, oba iz OŠ Loka; Jan  Škof iz OŠ Mirana Jarca Črnomelj in Alja Ivančevič iz OŠ Milke Šobar Nataše.

Vsem naprej uvrščenim učencem želimo čim boljšo uvrstitev na nacionalnem šolskem parlamentu, ki bo v Ljubljani, 8. aprila 2019 v veliki dvorani državnega zbora.

Mentorici ŠP: Urša  Prus in Maja Špringer

Dostopnost