Skoči na glavno vsebino

<![CDATA[V sredo, 30. 5. 2018 je v Ljubljani potekala slavnostna razglasitev zmagovalcev na nagradnem natečaju Safe.si. Zgodaj zjutraj smo se odpravili na vlak in se odpeljali v Ljubljano, kjer smo se sprehodili do Muzeja novejše zgodovine Slovenije. Po prijetnem sprejemu smo si muzej tudi ogledali. Sledila je delavnica dešifriranja sporočil, ki smo jih z lahkoto razvozlali.

Ker smo bili povabljeni na zaključno prireditev, smo vedeli, da je naš video posnetek Življenjska skrivnost nagrajen, nismo pa vedeli na katerem mestu je, zato se je napetost pred razglasitvijo stopnjevala. Video izdelek učenk filmskega krožka, Vite Avguštinčič, Neže Barič, Neli Dražumerič, Nuše Jankovič, Klare Mihelič in Kaje Žunič, je zasedel odlično 3. mesto! V tretji triadi je na video natečaj “Obnašanje in komuniciranje na spletu – lepo je, če si na spletu prijazen!” prispelo 37 video posnetkov iz 28 šol, sodelovalo je 158 učencev pod vodstvom 31 mentorjev. Učenke so za svoj uspeh prejele priznanje, medaljo in simbolično darilo.

Po podelitvi so nas organizatorji odpeljali še na druženje in posladek v Čolanarno Park Tivoli. Nato smo se odpravili na potep po Ljubljani in se v večernih urah vrnili v Črnomelj.

Učenke filmskega krožka so se natečaja lotile zelo resno in predano, saj je najprej nastal posnetek, ki je bil za natečaj predolg. Zato so morale scenarij prilagoditi in snemanje v celoti ponoviti. Tako sta nastala dva video posnetka – krajša in daljša različica. Oba si lahko ogledate spodaj.

Mentorica: Katarina Pavlakovič

Življenjska skrivnost – krajša verzija za natečaj Safe.si:

Življenjska skrivnost – daljša verzija:

]]>

Dostopnost