Skoči na glavno vsebino

Osnovna šola Loka Črnomelj je dosegla izjemen uspeh na nedavnem mednarodnem tekmovanju v tehniki v Banovičih v Bosni in Hercegovini, ki je potekalo 6. 5. 2023. Štirje talentirani učenci – Alen Mirtič, Martin Papež, Miha Kovač in Jure Wolf – so s svojimi izjemnimi spretnostmi in inovativnostjo zastopali našo šolo ter zmagali v kategoriji praktični izdelek. Tekmovanje v različnih disciplinah je združilo več kot 450 učencev iz Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Srbije, Makedonije, Črne gore in Slovenije.

Naši izjemni učenci so navdušili žirijo s svojim praktičnim izdelkom – otroškim stolčkom v obliki medvedka ter s priloženo mizico. S svojo natančnostjo, kreativnostjo in znanjem ter z inovativnim pristopom k oblikovanju in izdelavi so prepričali žirijo. Njihov izdelek je bil ocenjen kot vrhunski glede na estetiko, funkcionalnost in izvirnost. S svojim dosežkom so se povzpeli na najvišjo stopničko in osvojili 1. mesto v najštevilčnejši disciplini tekmovanja.

Uspeh na tem tekmovanju odraža pomembnost tehnike v našem življenju. Tehnika je ključna v sodobnem svetu, saj nam omogoča razvoj in napredek na različnih področjih. Z njeno pomočjo lahko dosežemo inovativne rešitve, ki izboljšujejo kakovost življenja. Tekmovanja, kot je to, spodbujajo učence k raziskovanju in uporabi tehničnih veščin ter njihovo ustvarjalnost. S sodelovanjem na takšnih tekmovanjih učenci razvijajo ključne spretnosti, kot so timsko delo, problemsko reševanje, inovativnost in vztrajnost.

Osnovna šola Loka Črnomelj je ponosna na dosežke svojih učencev Alena Mirtiča, Martina Papeža, Mihe Kovača in Jureta Wolfa. Njihov uspeh na mednarodnem tekmovanju v tehniki je dokaz njihovega trdega dela, predanosti in izjemnega talenta. S svojim zmagovalnim izdelkom, otroškim stolčkom v obliki medvedka in mizico, so dokazali kreativnost, spretnost in inovativni pristop k tehniki.

Kot mentor sem zelo ponosen na svojo ekipo in vesel, da sem imel priložnost sodelovati z Alenom, Martinom, Mihom in Juretom ter jih voditi skozi proces priprave na tekmovanje. Njihov uspeh je tudi odraz našega skupnega dela, ki je vključevalo trud, vztrajnost in timsko sodelovanje. Hvala tudi učiteljema Franciju Mravincu in Antonu Jakši, ki sta bila spremljevalca na tekmovanju, kakor tudi hišniku Sašu Ljubenku, ki je ekipo pripeljal varno nazaj domov.

Mentor Peter Mravinec, profesor fizike in tehnike

Dostopnost