Skoči na glavno vsebino

V četrtek, 16. 2. 2023, so se naši učenci udeležili prav posebnega izziva. Sodelovali so pri reševanju največjega spletnega kviza na svetu na temo varne rabe interneta. Namen kviza je bil podiranje svetovnega rekorda in zapis v Guinnessovo knjigo rekordov. Na kvizu so sodelovali učenci od 4. do 9. razreda matične šole in učenci 4. in 5. razreda obeh podružničnih šol Adlešiči in Griblje.

Največji spletni kviz sta organizirala A1 Slovenija in zavod Varni internet z namenom, da slovenske osnovnošolce na zabaven in poučen način izobražujeta o skritih pasteh spleta ter učinkoviti, varni in odgovorni rabi digitalnih tehnologij. 

V tednih pred kvizom smo skupina učiteljev učence izobraževali o dani temi, učenci so svoje znanje preverjali z različnimi kvizi. Tudi starše naših učencev smo spodbudili k informiranju o varni rabi interneta in zaščiti njihovih otrok pred spletnimi nevarnostmi.

Prenos kviza je potekal v živo in učenci 200-tih slovenskih šol so istočasno odgovarjali na vprašanja. Reševanje kviza je spremljal uradni sodnik za GUINNESS WORLD RECORDS™ Richard Stenning, ki je na koncu s ponosom naznanil, da smo podrli Guinnessov svetovni rekord. Nov rekord za istočasno reševanje spletnega kviza sedaj znaša 15225 ljudi, med njimi lahko s ponosom rečemo, da so tudi učenci naše šole.

Čestitke vsem sodelujočim!

Organizatorica: Katarina Pavlakovič

Dostopnost