Skoči na glavno vsebino


Nekaj učencev 7. c se je odločilo, da naredi lepo in uporabno darilce za »našega« čebelarja gospoda Dušana Milinkoviča, saj se resnično z vsem srcem razdaja za naše učence, ki obiskujejo čebelarski krožek. Fantje so mu to hoteli nekako povrniti. Zato se nekega dne k meni prišli z odlično idejo. Hoteli so narediti stol, na katerem si bo čebelar lahko odpočil, ko bodo na terenu. Ti fantje so Nik Šterk, Jernej Klepec, Simon Tkalčič in Matic Dražumerič.

Sam sem bil seveda za, ampak sem jim povedal, da med rednim poukom za takšen projekt ni časa in bodo morali prihajati na predure ali pa ostati po pouku, če želijo narediti nekaj takšnega. Fantje so združili moči in so me že naslednji dan presenetili z izrisanim načrtom za stol.

Na moje začudenje je bil to stol, ki se lahko odpira in zapira. Učence moram pohvaliti, saj so bili zelo motivirani in so skozi postopek izdelave delovali zelo samostojno, potrebovali so le malo usmeritve.

Stol ima tako lesene kakor tudi kovinske dele. Nekaj kovinskih delov je bilo potrebno zvariti skupaj, kar je naredil kar eden izmed učencev doma, saj v šoli nimamo varilnih strojev.

Omenjeni učenci so zelo razveselili čebelarja, saj je stol res uporaben. Kako izgleda, si lahko ogledate na spodnjem videu, ki so ga posneli Nik Šterk, Erik Leskovar in Jurij Majerle. 

Peter Mravinec, učitelj TIT 

Dostopnost